Czy masz zainstalowanego antywirusa na computerze?
Zapraszam do dyskusji na temat przydatności #antywirus Moje zdanie na ten temat jest jedno - Szkoda czasu i pieniędzy na licencje. Antywirus spowalnia działanie komputera, a jego przydatność jest znikoma.
@rudy2007: By many considered as useless. Sprzężony z zaporą, w ogóle z Windowsem. Taki trochę Frankenstein. W 10 zainstalowany out of the box. Jeżeli, ktoś używa 10, a mówi, że nie ma antywirusa
era gdy wchodzisz pod jakis link i ci sie wgrywa wirus sie skonczyla 20 lat temu
@encoreleet: Bzdura. Dalej są takie, ale to jest kwestia tego, żeby aktualizować javę i blokować syfy adblokami itp.
Stety, bądź nie, żeby oglądać mecze przez neta, chodzę po różnych rakotwórczych dla systemu stronach. Raz na kilka miesięcy system mi zawoła, że coś zablokował. Na imageboardach też różny syf siedzi. Jakbym wyłączył całkiem defendera i
Zapraszam do dyskusji na temat przydatności #antywirus
Moje zdanie na ten temat jest jedno - Szkoda czasu i pieniędzy na licencje. Antywirus spowalnia działanie komputera, a jego przydatność jest znikoma.
#pytanie #ankieta #informatyka
Czy masz zainstalowanego antywirusa?
Komentarz usunięty przez autora
Zależy na którym. Na Win7 tak, na Win 10 tak, na Androidach i Linuxach nie.
@grappas: przecież to jest antywirus.
@grappas: A Defender to czym innym jest jak nie antywirusem?
@encoreleet: Bzdura. Dalej są takie, ale to jest kwestia tego, żeby aktualizować javę i blokować syfy adblokami itp.
Stety, bądź nie, żeby oglądać mecze przez neta, chodzę po różnych rakotwórczych dla systemu stronach. Raz na kilka miesięcy system mi zawoła, że coś zablokował. Na imageboardach też różny syf siedzi. Jakbym wyłączył całkiem defendera i