Wpis z mikrobloga

@zimny_stolec: w ustawieniach projektu w "VC++ DIrectories" makro generuje poprawnie ścieżkę do SDK: $(WindowsSdkDir_XXX*) ?

*XXX to wersja sdk, np. $(WindowsSdkDir_71A)

Jak nie to masz błędne globalne zmienne środowiskowe, sdk do reinstalacji lub do ręcznego dodania zmiennych w windows.

Reset ustawień visuala(tools>import and export wizzard settings>reset all settings) nie pomógł ?
  • Odpowiedz
@JoeBlade: ścieżki do SDK się zgadzają, ale wyczaiłem że w KatalogVisuala2012/VC/include mam tylko 3 jakieś pliki nagłówkowe, podczas gdy kumpel (któremu działa) ma tam wrzucone wszystkie właśnie standardowe biblioteki itp. Dodam że w KatalogVisuala2013/VC/include też mam pełno plików nagłówkowych, tylko w 2012 coś się jebło. Nie wiem za bardzo jak to naprawić, obawiam się że skopiowanie na chama od kumpla zawartości katalogu include będzie zbyt "łopatologicznym" rozwiązaniem xD
  • Odpowiedz
@zimny_stolec: jak dalej są problemy, to chyba najlepszym rozwiązaniem jest reinstalacja systemu, bo odinstalowanie kilkudziesięciu składników(tak jest u mnie) Microsoftu może tylko pogorszyć sprawę.
  • Odpowiedz