Wpis z mikrobloga

Ludzie, o czym my tu w ogole piszemy. Jak dla mnie, sprawa bezdomnego moze miec zwiazek z zaginieciem. Moze byl swiadkiem zdarzenia tamtej nocy? A co, jesli ktos wrocil nastepnego dnia/wieczoru nad rzeke, sprawdzic, czy nie ma sladow? Moze bezdomny podszedl (skoro mieszkal nad rzeka w barakach/kartonach/krzakach), powiedzial, ze wszystko widzial, postraszyl, a sprawca zabojstwa chcial bezdomnego uciszyc? Tak tez moze byc, ale oczywiscie wiem o wiele mniej niz policja, takze niestety,
  • Odpowiedz
@dres_girl: Ta sprawa pokazuje nastawienie społeczeństwa do osób zaginionych. Zaginięcie ładnej Ewy wzbudza zainteresowanie i współczucie. Sprawa zaginięcia bezdomnego i odnalezienia jego ręki mało kogo interesuje. Był bezdomny, nie ma bezdomnego, sprawy nie ma.
Na wykopie były zdjęcia obozowiska bezdomnego. Podobno w pierwszym tygodniu zaginięcia ET szybko uprzątnięto tamten teren. Ciekawe z czego wynikała to nagła potrzeba estetyki i porządku.
Nie wiem jakimi materiałami dysponują śledczy, ale osobiście trudno mi
  • Odpowiedz
@PermanentneWakacje: a co ty za bzdury piszesz... sprawa Ewy jest głośna bo rodzina rozpoczęła medialne poszukiwania, włączył się rutek, sprawa cała sprawa zrobiła się medialna. Jest dużo danych o zaginionej ( w miare). Sprawa bezdomnego i ręki też ludzi interesuje ale informacji o tym człowieku brak, rodzina go nie szuka itp.
Jak mnie wkurza jak ktoś wali argument- bo była ładna. Może bezdomny też był ładny a nawet tego nie
  • Odpowiedz
@PermanentneWakacje: Sprawa ET nagłaśniana nie miała szansy nie stać się medialna. Oczywiście, że ręka bezdomnego, jego los, tak jak i innych przy okazji znalezionych zwłok interesuje ludzi, ale to media i policja zdają się te tematy omijać...( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@mmamia: Nie gorączkuj się tak. To jest prosty mechanizm identyfikowania się obserwatorów z ofiarami i chyba nie muszę tego rozwijać, bo jest to oczywiste. Gdyby ET była kobietą niespecjalnej urody, to nawet nagłośnienie sprawy przez brata, Rutka i innych niewiele by przyniosło. Po tygodniu ludzie by się znudzili. A tak mamy ładną dziewczynę, rzekomy "romans" z chłopakiem z pracy, nieszczęśliwy związek z chłopakiem, zdjęcia z imprezy, wyciekające monitoringi itp. Reality
  • Odpowiedz
@PermanentneWakacje: nadal sądzę, że bzdury gadasz. Telenowela nie zrobiła się z tego, że ET jest ładna czy nie tylko z okoliczności jakie towarzyszą tej sprawie od początku.
A reality show to sobie ludzie sami robią z nudów chyba, bo i romans i nieszczęśliwy związek to takie internetowe gadanie, skąd my mamy to wiedzieć? Po pixelowych buziakach z monitoringu?
  • Odpowiedz
W dodatku, smierc bezdomnego mogla miec podwoje znaczenie. Jedna rzecz, to ze ktos go mogl 'ucziszyc', ale rowniez odcinajac reke i wrzucajac d rzeki mogl naprowadzic sledczych na poszukiwania w wodzie, mylac tym samym trop.
  • Odpowiedz