Wpis z mikrobloga

Lumia tak bardzo lepiej wie w jaki sposób chcę ściągnąć mapy i bardzo troszczy się o mój nielimitowany pakiet internetu. W końcu to aż 400MB!

Boże, największemu wrogowi nie poleciłbym tego systemu.

Pominę fakt, że nie można usunąć zalogowanego konta, trzeba przywrócić telefon do ustawień fabrycznych. Super system bulwo.
#gorzkiezale #nokia #windowsphone #bojowkawindowsphone
Krupier - Lumia tak bardzo lepiej wie w jaki sposób chcę ściągnąć mapy i bardzo trosz...

źródło: comment_3mvrUZsfx0MKM9b4m4ozcUCUuGrhuBhI.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MtEverest: ja mam wielki pakiet i czasami mnie to irytuje też... ale można trochę wytłumaczyć czym to jest pokierowane, mianowicie przepustowością węzłów, zwlaszcza w PL infrastruktura nadal jest mizerna i często nawet z LTE transfer zdycha, a jakby tak w dużych skupiskach ludzie zaczęli ładować spore wielkości danych, to byłoby słabo...
  • Odpowiedz
@RaV_Oyabun: Tak się składa, że moje WiFi korzysta z łącza LTE bez ograniczeń więc czy pociągnę komórką, czy przez WiFi to i tak idzie ostatecznie przez to samo łącze. I myślisz, że MS tak się przejmuje operatorami komórkowymi? Jakie obciążenie stworzą Lumie, a jakie "reszta świata"?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@adam__adam: ten sposób nie działa.
@desygnat: ten telefon nadaje się chyba tylko do dzwonienia, a i to nie jest intuicyjne. Tak s-----------k systemu na komórki chyba jeszcze nie było. Na szczęście ją Lumii używam tylko jako ruter i tutaj się sprawdza bo po prostu leży (a i tak nie można ustawić tylko LTE np.). Chciałem przetestować nawigacje offline, ale jak widać i do tego się nie nadaje.
  • Odpowiedz
@piotrulos: Android takich ograniczeń nie ma. Jak już to ograniczenie jest po stronie apki, ale nigdy się z tym nie spotkałem, zawsze jest komunikat pytający o to czy jestem pewien, że chcę ściągać przez sieć komórkową.
  • Odpowiedz