Aktywne Wpisy

Kopytnik_1 +5
#polska #zwiazki #p0lka #singiel #seksm #przegryw #swiat #samotnosc #depresja #samobojstwo
Witajcie! Zacznę od tego, że nie chcę robić z tego wpisu elaboratu, bo mało kto lubi czytać jakieś długie teksty od nieznajomych ludzi w internecie, których zresztą jest pełno. Dlatego konkretnie, często pojawiają się tu teksty, w których mowa, że sytuacja na rynku matrymonialnym jest kiepska dla facetów w Polsce. Potwierdzam i nie wchodząc w szczegóły przyznam się, że jako facet mający
Witajcie! Zacznę od tego, że nie chcę robić z tego wpisu elaboratu, bo mało kto lubi czytać jakieś długie teksty od nieznajomych ludzi w internecie, których zresztą jest pełno. Dlatego konkretnie, często pojawiają się tu teksty, w których mowa, że sytuacja na rynku matrymonialnym jest kiepska dla facetów w Polsce. Potwierdzam i nie wchodząc w szczegóły przyznam się, że jako facet mający
Boże upiłem się i ależ bym zroochał jakąś młodziutką pachnącą Ukrainkę. Ale żona leży obok w łóżku i niema jak ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przegryw
#przegryw

Chcę podejrzeć, o ile to możliwe, jakie poleceniami zmieniam konkretne ustawienia gdy zmieniając ustawienia klikając w tym programie (w tym przypadku ustawienie HotSpotu WIFI z kompa).
Dzięki temu będę miał te polecenia, skopiuję je, zapiszę w skrypcie i tym skryptem będę sobie robił automatyczną konfigurację Minta po formacie.
Tak samo zrobię z wszystkimi innymi ustawieniami(jakimi się da).
Czy ten pomysł jest dobry? Da się tak zrobić? Jak?
Jak listować paczki? I
Druga opcja to ta moja. Widziałeś chyba nie raz skrypt który sam konfiguruje np. jakiś program? Po prostu wydaje polecenia, modyfikuje pliki ustawień.
Ja nie znam wszystkich poleceń wszystkich programów które chcę skonfigurować.
Chcę skonfigurować jakiś program ręcznie, za pomocą interface graficznego i podglądać jakie polecenia w Terminalu odpowiadają klikniętym przyciskom w interface.
Te polecenia sobie
To nie windows że co roku trzeba formatować, ja swojego archa mam od prawie 5 lat. Update robie skryptem co 2 tygodnie. Nic mi sie nie sypie ani nic. nikt ci nie zabroni robić swoich udziwnień więc jak bardzo
Miałem tak w Firefoksie - plik pref.js - jakieś ustawienie w tym pliku psuło działanie przeglądarki. Miałem do wyboru - albo konfigurować wszystko od nowa, żmudne, nudne, stara czasu. Albo poszukać tą jedną linijkę z ustawieniem. I szukałem...
Jakbym miał przygotowane (zbackupowane) tylko te ustawienia które sam sobie ustawiłem w Firefoksie to bym nie miał tego
Będę robił różne rzeczy i jak mi coś nie wyjdzie to chcę mieć najwygodniejszy automat do przywracania ustawień.