Wpis z mikrobloga

@ksiak: 60 000 rocznie to chyba tylko auta flotowe robia, ktore nonstop zasuwaja po autostradach. No i oczywiscie w diesle.

Z drugiej strony masz sporo ludzi, co kompaktem jezdza tylko po miescie i ledwo przekraczaja 10k rocznie.

Wiec to wszystko zalezy od kogo kupujesz (wiadomo natomiast od kogo nie kupowac - janusza handlarza :>).
  • Odpowiedz
@frogfoot: czy ja wiem? Znam przypadki, że ludzie benzyną robili 100kkm w rok w Polsce. Dorzucę jeszcze ciekawostkę - Dacia Logan kombi roczny na mobile.de przebieg 170kkm więc to nie ma reguły. Obecne silniki doładowane poza zmniejszeniem masy nie oferują zbytnio nic więcej. Porównajmy na przykład tytułową Mazdę z 2.0 która ma wyniki spalania lepsze niż nie jeden 1.4 TSI czy inne wynalazki.
  • Odpowiedz
@alibomaye: Fajne auto, jeden z lepiej wygladajacych kompaktow. Wersja Enso jest juz zupelnie przyjemna. Dla mnie tylko troche kuleje tu wyciszenie... no i nie zaszkodzilby mocniejszy silnik. Ale w planach jest wersja 2.5 300 KM AWD ;)
  • Odpowiedz
@bacanahali: no to się znowu czegoś nowego nauczyłem. Niestety nie powiem Ci która wersja dokładnie, jakiś czas temu gdzieś to znalazłem. Równie dobrze mógł to być fake.
  • Odpowiedz