Wpis z mikrobloga

Co wy macie do klaskania w samolocie? Jak ktoś kupił bilet to niech nawet dupą za oknem klaska. Co komu do tego? Założę się, że pilotowi to się może nawet podobać taka odskocznia. Ale to nie jest ważne. Co jest złego w klaskaniu? Że wstyd i żal? Przecież to nie wy klaszczecie? @Sudokuu #rubik
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maniek1990: ja ciagle uwazam że to jest słabe i w ogóle nie widze w tym celu. Nie mam zadnego kompleksu, tzn pewnie mam ale nie tego że jestem Polakiem, po prostu nie widze sensu
  • Odpowiedz
@maniek1990: no bo fakt jest taki z tego co zaobserwowalem że to w 90% robia starzy ludzie ktorzy pewnie w ogole nie lataja i są nie obyci, mysle że z tego wynika to śmianie się. no nic, ja tego nie lubie ale mam to w dupie ;p
  • Odpowiedz
@maniek1990: bo taka jest natura ludzka, że jak ktoś robi coś głupiego/nietypowego to czuje zażenowanie.

Dlaczego pasażerowie nie klaszczą po wylądowaniu małego turystycznego samolotu (6 osobowego), dlaczego nikt nie klaszcze po dojechaniu do stacji pociągu? Bo są to czynności powszechne. W samolotach ludzie klaszczą ponieważ a) boją się latać i klaszczą by wyładować emocje b) klaszczą bo nie są asertywni i skoro wszyscy klaszczą to i oni będą.
  • Odpowiedz
@maniek1990: Z tego samego powodu co przyprowadzasz laskę żeby przedstawić rodzicom, a ona pije herbatę z łyżeczką w kubku i siorbie. Oczywiście niektórzy nie poczują zażenowania, bo każdy może pić jak chce, prawda?
  • Odpowiedz
@jonzi: a nie wydaje Ci sie, ze to po prostu sa wymyslone przez ludzi konwenanse? Telewizor moze grac w pokoju, ale siorbac juz nie wolno. O co w tym chodzi? Co jest zlego w siorbaniu?
  • Odpowiedz
@maniek1990: Siada się w rozpiętej, ponieważ lepiej się wtedy siedzi i wygląda. Tak samo lepiej marynarka układa się na nas gdy mamy rozpięty dolny guzik (rozpięty ostatni guzik jest też pokazaniem, że spotkanie jest mniej oficjalne atmosfera jest luźniejsza). Wszystkie guziki mamy zapięte gdy musimy bardzo dobrze wypaść, ponieważ mając zapięte wszystkie sprawiamy wrażenie dokładnych i wyglądamy bardziej pro.
  • Odpowiedz
0@maniek1990: Takie drobne reguły tak na dobrą sprawę ułatwiają nam życie bo dzięki nim wiemy jak zachować się nowych dla nas sytuacjach i dzięki nim np nie obrazimy swoją niewiedzą innych osób. Takie reguły obowiązują wszędzie. Inne będą dotyczyły ubioru do pracy (na ważnych stanowiskach) inne zasady będą obowiązywały w grupie znajomych (bo chcąc nie chcąc też dostosowujesz się do różnych zasad obowiązujących w grupie znajomych)

No i tak jak napisałem.Chodząc cały
  • Odpowiedz