Wpis z mikrobloga

#neuropa

widzę, że D. Trump jest nowym idolem dla wielu wykopków... nie wiem czemu, ale myślałem, że jest jakaś granica patologii :) Teraz to już zostało tylko postulowanie duetu Pudzian-Kowalski na stołki prezydenta i premiera Polski ;) #polityka
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@unknown_stranger: nie wiem co jest śmiesznego w punktowaniu chamskiego kłamcy. Sam napisałeś, że jest "autentyczny", później że Ci odpowiada jego program, teraz że w sumie, że mówi o pewnych rzeczach wprost, bez lukrowania.

Tylko jak się odniesiesz do konkretów, że większość tych rzeczy o których mówi Trup to wymyślone kłamstwa?

Popatrzmy:
Trmup wprost i bez lukrowania: dlaczego Korea nie płaci
  • Odpowiedz
Jak ktoś dostaje się do obcego państwa przez tunel pod granicą to raczej nie powinien liczyć na szczególne względy.

@unknown_stranger: też tak sądzę. Dlatego Trump dając im zatrudnienie na czarno, daje im pieniądze, aby mogli nadal nielegalnie przebywać i mieć środki do życia na terenie kraju.
  • Odpowiedz
tak Trump jest populistą i demagogiem dlatego to działa, wśród wykopków jest wielu ludzi do których taka retoryka trafia.

w przypadku Kukiza jestem w stanie uwierzyć, że on wierzy w swoje brednie i jest w stanie (chociażby cześciowo) przyjąć do wiadomości, że się może mylić. Trump po prostu zmienia swoją narrację i mówi "Od zawsze mówiłem [XYZ]"

Nawet Andrzej Lepper ma już tu swoje grono fanów.

przez
  • Odpowiedz
@Jason_L_McCabe: A to ni jest czasami tak, że Trump to po prostu reakcją na galopującą, absurdalną poprawność polityczną?
To akurat do mnie, wykopka przeklętego, przemawia. Zagranie na nosie poltpoprawności i mediom zawsze spoko.
  • Odpowiedz
@Jason_L_McCabe: Hahaha. Tak się mówi że Polacy głupi naród ale najbliższy Trumpowi Korwin który nawet w połowie w tym negatywnych cechach do niego nie podbija ma u nas znikome poparcie. Tymczasem Trump wygrywa nominacje za nominacją.
  • Odpowiedz
@Jason_L_McCabe: O gurwa... Nie interesuję się totalnie wyborami w USA. Nie znam innych kandydatów. Ogarnąłem Trumpa, bo dużo o nim na wykopie i w internetach. Posłuchałem, poczytałem, i jeżeli według kogokolwiek zdrowego na umyśle jest jakikolwiek GORSZY wybór niż Trump, to albo to są parawybory, albo parawyborcy.
To tak jakby wybrać małpę do zarządzania zoo, bo poprzedni dyrektor był zły, a małpa obrzucała go gównem. I hehe... wszystkich to śmieszyło...
  • Odpowiedz
Człowiek, który na każdy problem ma proste rozwiązanie, niestety ale prostych ludzi ludzi łatwo kupić prostymi sloganami. Zresztą bardzo podobnie do władzy doszedł Berlusconi.
  • Odpowiedz
@Jason_L_McCabe: Trump rzuca proste rozwiązania w które prości ludzie wierzą. Jest też chamski co jest hehe śmieszne (Myślałem że z tego się w pewnym wieku wyrasta ale najwyraźniej wielu ludziom nadal taka postawa imponuje) I masz już wytłumaczenie tego fenomenu :-)
  • Odpowiedz