Wpis z mikrobloga

@KwadratowyPomidor: kiedyś rozmawiałem z takim gambijczykiem, co to mówił, że ledwo ciągnie koniec z końcem. Ale rozmawiamy i się dowiaduję, że ma kawałek ziemi, to pytam czy ma drzewa owocowe - ma. Ze zwierząt chyba miał kozy, Gambia ma dostęp do morza, więc może być rybakiem... tyle możliwości, a ten się skarży, no kuhwa. Gdzie jak gdzie , ale Afryka to najbardziej urodzajny kontynent chyba, przecież tam można cały rok
  • Odpowiedz
@KwadratowyPomidor: no to może im zafundujemy edukację współczucia... że innych się szanuje , pomaga itd. tak? xD Fakt, że to Europejczycy ruchali ten kontynent całe wieki, a teraz to już chyba cały świat łącznie z nimi samymi, ale takie programy pomocy to powinny inaczej wyglądać, bo potem własnie tak jest, że się porzuca dzieci z myślą, że może biały się nim zajmie. Także to takie granie poniekąd do własnej bramki
  • Odpowiedz
@cichy-smieszek: ja nawet słowa nie powiedziałem o fundowaniu czegokolwiek człowieku, te dziecko ma p--------e tylko tyle mowie. i dodam że jako normalmny czlowiek wykakzuję trochę empatii, te same dziecko bedzie rodzic wiecej dzieci, zero edukacji higieny, przyszłości to jest prawdziwy dramat. my mamy szczescie ze sie urodzilismy pare kilometrow dalej.
  • Odpowiedz
@KwadratowyPomidor: ma to fakt, zastanawia mnie tylko dlaczego Afryka to wciąż taki k------ł, przecież oni powinni aż tryskać energią, mają tyle słońca, mnie to aż nosi w słoneczne dni. nie wiem... p------e to troszkę, tyle majądo dyskozycji a chodza wychudzeni jak jakieś szczury i jeszcze dzieci nie karmią..
  • Odpowiedz
jak u nich to normalne, że dzieci zdychają na ulicach to niech tak mają

@cichy-smieszek: to nie jest normalne ale to sa biedne kraje. na swiecie istnieja biedne kraje. ty jestes serio tak z-----y?

gratuluje ze urodziles sie w polsce ale wiesz ze niektorzy nie mieli tyle szczescia? (patrz na obrazek) skad ta znieczulica? ty jestes czlowiekiem czy dzikusem?
  • Odpowiedz