Wpis z mikrobloga

kiedys wracalismy z wakacji, wylądowaliśmy na dworcu pkp ja i mój rózowy. 3 w nocy, nie chciałem budzić rodziców zeby nas odebrali. krótka myślówa - stoją taryfy pod dworcem, ide zapytam co chcą za transfer z pkp na krzyki i z powrotem do centrum (jakies max10 kilometrow).
podchodze do ostatniego - 40 zł. ide dalej - 50. następny - 60.
"j---ć was emerytowane psy" pomyślałem.
szybki telefon na nielegalne taksówki - czarne bmw za 5 minut.
przyjechał młody gościu starą bawarą, chciał mi pomóc wnieść walizkę do domu różowego, grzecznie mu podziękowałem. wsiadłem, pojechalismy do mnie, chciał mi pomóc wnieść moją walizkę. mówię że spoko, dam rade ile płacę - 25 złotych.
tak mi było głupio ze jeszcze dyche napiwku mu zostawiłem.
tak apropo #uber.

mam nadzieje ze ktos zrobi porządek z tymi taksiarskimi k-----i. mam sąsiada na taryfie i tak naprawde nie wiem jak on zarabia pieniądze, skoro 50% czasu stoi na postoju, pali fajki i czyta darmowe gazety które dostaje na skrzyżowaniach.
#taxi
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@irish71: Popieram. Kiedyś zepsuł mi się samochód i potrzebowałem dojechać do mojego miasta 30 km w nocy z dość małego ale jednak miasta. Idę na postój taxi, godzina 3 w nocy, stoją dwie taryfy. Pytam pierwszego szofera czy zrobi taki długi kurs, zapłace z góry itd. Taksiarz mówi, że nie ma mowy bo zaraz kończy jeździć i w ogóle taryfa nocna i zapłace krocie. Odpowiadam, że zapłace ile naliczy i
  • Odpowiedz
@irish71: ja to mam notorycznie akcje, że niby nie wiedzą jak dojechac pod mój adres bo tam jednokierunkowa a pod prąd nie pojadą hehe, sratatata, a to połowiczna prawda bo akurat pod dom sie podjedzie a potem trzeba wyjeżdzać tak, że się objeżdzą jakieś dodatkowe 300 metrów. I chujki zawsze udają, że nie znają drogi, szczególnie nocą po zauważeniu, że troche wypite.
  • Odpowiedz
@irish71: normalną taksówką w Wicar taxi zaplacilbys Też 25 zl;-) swoją drogą drogo chcieli taksówkarze, ale przynajmniej bez naciagania, bo taryfa nocna we Wrocławiu to 4,50 za km + 6 start, więc 10 km wychodzi ok 50
  • Odpowiedz
  • 50
@irish71: U mnie w mieście nielegalne taksówki zostały zorganizowane przez ludzi z najgorszej dzielnicy, chłopaki w rodzaju prawdziwych pakerow na silowni tzn. z wyglądu to najgorszy kryminał, ale w kontakcie z klientem to do rany przyłóż, takie prawilne chłopaki. Taksiarze się nawet boją podejść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@irish71: w jednym miejscu gdzie pracowałem po 23 juz żaden autobus nie odjeżdżał to firma o tyle spoko że rozdawała vouchery. zbieraliśmy się w grupy wg dzielnic i za free na chawir. przez tydzień takiego jeżdżenia tylko jeden z 6 taksiarzy pojechał mniej więcej tak jak ja bym jechał - czyli najkrótsza drogą. reszta jechała jak najdłuższą byleby tych parę dodatkowych km nabić..
  • Odpowiedz
@irish71: mnie jakiś czas temu taksiarz skasował na dwie dychy za to, że przyjechał, podpiął mi klemy do akumulatora po czym odpaliłem samochód a on odjechał. S-------n a taki miły był, że jakby się dało to by do d--y wszedł człowiekowi.
  • Odpowiedz
@pollyanna: Tylko podatki, taksówkarze mają jeszcze jakieś licencje i inne pierdoły narzucone przez państwo. Wyrównajmy wszystkim zasady i wtedy zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
  • Odpowiedz
@Kulek1981: ale koszty taksówkarzy i ubera są podobne. obie grupy muszą płacić zus i mieć działalność gospodarczą... tylko taksówkarzy robią w c---a ich korporacje a uber aż tak nie oszukuje swoich kierowców.
  • Odpowiedz