Przysiedziałem cały weekend i skończyłem interfejs z wszystkimi opcjami customizacji.
Próbowałem takie palety kolorów porobić, żeby dla każdego rodzaju daltonizmu jakaś pasowała bez problemu. Dodatkowo są 2 palety edytowalne przez użytkownika, więc chyba z kolorami nie powinno być problemów dla nikogo ( ͡°͜ʖ͡°)
@Curry_: jako lekki dalton powiem że musisz poprawic zielony z żółtym, za mała różnica nie wiem czy odcieniu czy kontraście. Jak chcesz żeby dalton dobrze widział to po prostu sprawdź jakby to widział dalton hardkorowy i zobacz jak wygląda w skali szarości :-P.
@psemcio: hmmm... a jakiego masz tego daltona? Jest taki skrypt którym można sobie zasymulować różne rodzaje daltona i tak jak na tym sprawdzałem to na każdy typ któraś ze stockowych palet była wystarczająco rozróżnialna.
A jeśli się trafi jakiś skrajny przypadek, no to sobie po prostu ustawi swoją paletę, którą na pewno widzi. Pod wszystkich nie dam radę zrobić idealnie.
@Curry_: mam taki typ ze rozrózniam kolory wszystkie gdy sa oddzielnie ale jak sa kuleczki czerwone i zielone to muszę po 1 składać do kupy co trochę trwa i nie zawsze się uda :-P. Najczęstszy typ i zarazem najbardziej łagodny, na światłach wszystko jest klarowne.
Przysiedziałem cały weekend i skończyłem interfejs z wszystkimi opcjami customizacji.
Próbowałem takie palety kolorów porobić, żeby dla każdego rodzaju daltonizmu jakaś pasowała bez problemu. Dodatkowo są 2 palety edytowalne przez użytkownika, więc chyba z kolorami nie powinno być problemów dla nikogo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A jeśli się trafi jakiś skrajny przypadek, no to sobie po prostu ustawi swoją paletę, którą na pewno widzi. Pod wszystkich nie dam radę zrobić idealnie.