Wpis z mikrobloga

Wie ktoś jakie są pełne koszty terapii izotekiem? Bo od dzisiaj mam nowy antybiotyk jeżeli on nie zadziała to lekarz kazał solidnie zastanowić się nad taką terapią, dostałem nawet książeczkę informująca o wszystkich negatywnych skutkach itp. Ale podobno dzęki temu jest szansa całkowicie zniszczyć to ustrojstwo i miec spokój do końca życia, dlatego poważnie sie zastanawiam.

#dermatologia #tradzik #medycyna #izotek
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pro666full: około 170 pln na miecha 60 tabletek 20mg. Zależy od dawki. Lekarz pewnie na poczatek da ci gównodawke 20mg to wtedy rozłóż na 2 miesiące. Skutki uboczne u mnie to suche usta i łuszcząca się okolica ust. Zalety znasz plus dodatkowo mniejsze przetłuszczanie się włosów. Przed braniem izoteku myłem włosy codziennie. Teraz wystarczy raz na 3 dni. Izotek leczy przyczynę trądziku dlatego go biorę. Antybiotyk typu tetralysal czy duac
  • Odpowiedz
@pro666full: mówią, że pełna terapia to ok. 120 mg/kg masy ciała w ciągu całej kuracji, więc sumaryczny koszt zależy od tego ile ważysz. A miesięcznie to tak jak masz wyżej, w zależności od tego jak będziesz tolerował, większość działań niepożądanych zależy od przyjmowanej dawki i można się ich pozbyć zmniejszając jednorazową dawkę. Wtedy też przyjmujesz lek dłużej.
  • Odpowiedz