@seba_syn_zenona: chesscube, przede wszystkim możesz obejrzeć każdą z rozegranych gier oraz masz informacje co za otwarcie zostało wykonane aby łatwiej wyszukać potem jak na nie odpowiadać
@seba_syn_zenona: Nie wiem czemu tak ludzie polecają chess.com. Jedyna zaleta tam to taka, że dobiera Ci automatycznie przeciwnika po rankingu. A tak to masz 99 dostępnych opcji z których byś chętnie skorzystał, ale cały czas Ci spamują że musisz mieć premium. :D Na lichess masz te same funkcje prawie i wszystko za darmo. Już pomijając, że lichess ma tak genialny interfejs, że widać że programiści się postarali.
@andrzejfryczmodrzewski1503: chess.com jest dość popularne, jest dużo graczy, również tych utytułowanych ale na lichess też przybywa sporo fajnych eventów ze znanymi graczami. Ja akurat mam podstawowe konto więc nie dostaję mega ilości spamu chociaż zastanawiam się czy nie zrezygnować. Mają sporo dobrze zorganizowanych materiałów szkoleniowych, aplikacja mobilna na dobrym poziomie - częste aktualizacje. Mam też podstawowe konto na chees24, podoba mi się ich apka i ogólnie frontend strony - wszystko bardzo
#szachy #kurnik
Też uważam, że pisanie "12-go" to zbrodnia.
Mam też podstawowe konto na chees24, podoba mi się ich apka i ogólnie frontend strony - wszystko bardzo
Prosi grają albo na ICC albo na Playchess. Pewnie chodziło o to drugie? :)