Wpis z mikrobloga

#pytanie #raspberrypi #intel #computestick #meegopad #aliexpress #madeinchina Drogie Mirki, mam 500 pln do wydania na hobby;), smartTV, kabel HDMI, kartę microSD i klawiaturę z touchpadem od MS ( ͡° ͜ʖ ͡°). Rozważam dwie opcje: a) raspberry pi 3, b) Intel ComputeStick w wersji 2016 (podobno lepszy niż 2015) wyprodukowany przez meegopad (t07). Do czego to? Do przeglądania neta, netfliksa, youtube'a, na meegopadzie pewnie prostych gier, na rp3 do postawienia ownClouda i cholera wie czego jeszcze (możecie też podzielić się swoimi propozycjami:p). I teraz pytanie: co lepiej kupić, ale biorąc pod uwagę różne czynniki, np. cena, przesyłka, możliwość zainstalowania androida, możliwość podpięcia pada od xboksa, oglądanie 1080p, zapotrzebowanie na energię, porty, możliwości rozszerzenia, inne ciekawe OSy, możliwość postawienia LAMP itd. Z góry przepraszam za tak durne pytanie - wiem, że to w zasadzie dwa różne światy, ale w sieci brakuje porównania tych dwóch artykułów branży elektronicznej, a ja chcę mieć jak najwięcej zabawy z użytkowania wybranego komputerka:D! Dzięki!
  • 5
  • Odpowiedz
e pewnie prostych gier, na rp3 do postawienia ownClouda i cholera wie czego jeszcze (możecie też podzielić się swoimi propozycjami:

@northdakota: netflix Ci nie pojdzie na malinie (DRM)
  • Odpowiedz
ja mam do tego celu specjalnie zakupione Pi2 + OSMC i bardzo sobie chwalę... OSMC to przygotowany obraz okrojonego Debiana z KODI. A do KODI to już (prawie) wszystko wgrasz jako pluginy. Problem jest tylko, jak pisałem, z Netflixem (jeżeli mocno Ci na nim zależy rozważ google chromecast)
  • Odpowiedz