Wpis z mikrobloga

Mireczki, zainstalowałem sobie #osx na #virtualbox . Działa pięknie - jest Internet, Safari wczytuje strony. Problem pojawia się gdy chcę pobrać #xcode (do pisania apek - #iosdev ). Muszę zalogować się do App Store. Mam tam konto, loguje się i cały czas kręci się kółeczko. Zacząłem czytać - jest chyba problem aby zalogować się na wirtualnej maszynie. Da się to jakoś obejść? Czy muszę mieć jedynie fizyczny sprzęt od Apple?

Wołam jeszcze #hackintosh
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pieczywowewiadrze: Ok, usunąłem tag, sorry :P

@wczoraj: Mam iPhone i mogę się zalogować. Czytałem, że problem jest gdy korzystam z virtualbox i chcę zalogować się na sprzęt, który de fakto nie jest maszyną od Apple (jakiś problem z adresem MAC czy coś).

@elmyn: Ale i tak będę musiał się pewnie zalogować do niego i za pewne znów będzie problem, bo korzystam z wirtualizacji.
  • Odpowiedz
@wczoraj: I nie da się jakoś tego obejść? Bo tak naprawdę po co emulować ten system, skoro praktycznie nic nie można w nim zrobić (bo nie da się nawet zalogować do ich sklepu).

@Grigorian: Wolałbym jednak instalację tylko na wirtualnej maszynie. Chyba, że hacintosha da się zainstalować również na wirtualnej maszynie i będzie wszystko działało?
  • Odpowiedz
@elmyn: Ok, a jak będzie wyglądała kwestia wgrywania apki na telefon aby ją przetestować? Mam iPhone, mam do niego kabel. Będzie widoczny on przez emulacje?
  • Odpowiedz
@loginek0: mozesz hackintosha jako dodatkowy system , na tym samym albo osobnym dysku. Jesli masz proc intela i grafike nvidii to wszystko powinno smigac lacznie z appstore i widocznoscia iphona na kablu (i bez) podpietego czyli wszelkie synchronizacje tez.
TU masz wszystkie opisy i instalatory do postawienia systemu
  • Odpowiedz