Wpis z mikrobloga

#alfaholicy jaki olej do AR 147 1.9jtd lać? Mobil? Castrol? Zawsze miałem auta francuskie i lałem Elf - coś polecacie?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kalboy92: Do mojej 159 1.9jtdm Mobil.
Mogę Ci dokładnie powiedzieć, kiedy odbiorę auto od mechanika. Unikając pytań, AR 159 dojechała do mechanika bez lawety. Do naprawy jest świeca żarowa :)
  • Odpowiedz
@kalboy92:
@Sochu: czego lejecie np taki Mobil, przecież to pod-olej. Motul, valvoline, liquid moly, millers... Co prawda nie mam AR ale tymi olejami bym się zainteresował + jakie specyfikacje są wymagane przez alfe
  • Odpowiedz
@kalboy92: tak jak @Czipsu pisze Motul, Valvoline albo Liqui moly tylko nie kupuj na allegro bo najczęściej są podrabiane. Jak chcesz to odezwij się na PW żeby nie robić reklamy, to dam Ci namiar na sprawdzony sklep z olejami.
  • Odpowiedz
@kalboy92: Total Quartz 9000 Energy. Spełnia przewidzianą normę producenta i kosztuje bodajże. ok. 100-110 za baniak. Daje radę nawet po chipie. Tak naprawdę równie ważne co olej jest to, żeby go odpowiednio często wymieniać. I nie oszczędzać na filtrze.
  • Odpowiedz
@kalboy92: ja valvoline (ten sam silnik tylko w alfie GT) i leje go od czasów posiadania laguny 2 1.9 DCI. Gdzie nie miałem żadnej awarii mimo, ze na blacie ponad 300 tysięcy a pewnie nie pierwszy raz zresztą... Wiec mocno polecam ten olej.
  • Odpowiedz