Wpis z mikrobloga

Siema Mirabelki i Mireczki z Poznania lub okolic. Szukam obecnie pracy, coś do końca czerwca, później spadam zagranicę. Możecie mi polecić jakąś miejscówkę, gdzie warto złożyć papiery? Żadnej pracy się nie boję, może być magazyn, może być taśma produkcyjna, może być praca biurowa. Posiadam wykształcenie wyższe, komunikatywną znajomość języka angielskiego, prawo jazdy kat. b, oczywiście biegłe obeznanie w pakiecie office, corelu i paru innych programach. Wcześniej pracowałem jako pracownik produkcyjny i różne inne fizyczne fuchy. Znacie jakieś miejscówki, gdzie warto złożyć #cv. Dodam, że posiadam status osoby uczącej się.

Może ktoś pracuje lub pracował w Amazonie i mógłby zdać relacje z pierwszej ręki jak to wygląda? Lub we Wrigleyu, Unileverze lub innej większej tego typu firmie?

#poznan #praca #bezrobocie #wielkopolska #amazon #pracbaza
  • 26
@boloney: Jakieś sprawdzone firmy masz? Bo ze słuchawą bardzo dużo od tego zależy. Miałem znajomych, którzy poszli pracować, obiecywali góry złota, a finalnie wykopywali ich po miesiącu albo dostawali najniższą.
@boloney: Ale jest to stawka 3-4 zł na rękę chyba. Mimo wszystko troszkę podejrzane to mi było, bo babka na rozmowie mówiła o zarobkach rzędu 3-4 tysięcy netto, co moim zdaniem jest niemożliwe w takich firmach.
@halfmaniac: Jak byłem tam to atmosfera była super, #!$%@? team ledearzy ale pracownicy zajebiści - ciągle jakieś jajca. Ja akurat nie miałem problemów z kasą tam, dostałem tam tyle na ile liczyłem ale jak odszedłem to słyszałem historię o dużych obsuwach w wypłatach.
@boloney: @halfmaniac: Akurat Holicon nie jest firmą aktywną, choć praktycznie jeszcze na papierze istnieje. Co do obsuw, faktycznie - około sto osób czeka na wypłatę od stycznia zeszłego roku, zebrały się dwa miesiące do wypłaty dla takiej liczby osób. Pieniądze nie były złe, dopóki wypłaty w ogóle były, a holi nie postanowił wydymać wuchty ludzi.

A jeśli na rozmowie w holi byłeś jakoś ostatnio, to pilnie proszę o info, bo
@halfmaniac: A kiedy byłeś tam na rozmowie?

Nie do końca zawinęli, z jakichś względów tak łatwo Holicon z krsowych map zniknąć nie może. Niemniej jednak założyli nową firmę - Via Vox. Swoją drogą, te #!$%@? bez honoru, zrobiły to już w styczniu 2015 roku, podczas gdy mydlili oczy i ciągneli ten holiconowy syf do [prawie] końca lutego 2015 r.