Wpis z mikrobloga

Dwóch Arabów przyjechało do Polski i założyło między sobą, który z nich się lepiej zintegruje z naszym krajem.

Mija rok, spotykają się i pierwszy mówi:

- No ja właśnie skończyłem z dzieciakami oglądać skoki narciarskie w TV, żona ugotowała na obiad schabowy z mizerią i ziemniakami, i zaraz zabieram je do muzeum Powstania Warszawskiego, a ty?

- S--------j tam skąd przyjechałeś kozojebco - odpowiada drugi.

#humor #suchar #pasjonaciubogiegozartu #czarnyhumor
  • 140
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zerozero7:

za ten gupi polski zapał (lub "romantyzm", nie wiem czy to tak nazwać, prosze o wyrozumiałość)

Coś w tym jest. Też mam słabość do tzw. rzewnej "słowiańskiej duszy" :)

a innowacyjność - jak na były kraj ZSRR, gospodarczo radzimy sobie naprawdę świetnie, co raczej dobrze o nas świadczy jako o narodzie. Polacy też bardzo często byli (i są) doceniani jako naukowcy i wynalazcy. Jako naród mamy spory potencjał akademicki
  • Odpowiedz
@Dutch: Źle się wyraziłem. Masz rację, warunki u nas są bardzo złe, ale chodziło mi o to, że mimo tych złych warunków ludzie potrafią coś ciekawego zrobić. Może to tylko moje subiektywne odczucie, które prawdopodobnie jest całkowicie błędne.
  • Odpowiedz
@Dutch: prawda jest taka, ze w Polsce nie jest tak dobrze jak bys chcial przez takich sceptykow jak ty co to nie potrafią docenic i narzekają.
Im mniej bedzie ludzi twojego pokroju tym szybciej podgonimy zachod (mentalnie i finansowo)
  • Odpowiedz
@Dutch: wszystko spoko, wszystko super, wszystko zgodnie z zamówieniami, tylko ten wyborca Ozjasza nie fituje z tym. Chyba że bait jak z tą warszawką.
  • Odpowiedz
  • 0
Jak się dodaje na czarnolisto w telefonie lub dodaje notatkę? bo muszę sobie napisać że Dutcha komentarze to do bólu glowy doprowadzają i lepiej nie czytać.
  • Odpowiedz