Wpis z mikrobloga

Tak czytając tagi #pcmasterrace Vs #konsole

Wnioski? W #konsole są same posty o grach, nowości, co wychodzi itp.
W #pcmasterrace same prośby o pomoc, jak włączyć to, jak naprawić to, gra mi nie działa, sterowniki patche sracze, i jeden wielki support.

Wolę mieć trochę gorsza grafikę, mniej FPS. Ale nie mieć problemu z odpaleniem czegokolwiek w 20 sekund. Nie mam problemów sprzętowych. Jedyne dyskusje to tak jak pisałem wyżej, o rozgrywce, rozrywce itp. #!$%@? się na kanapie, piwko i jazda.
(Tak wiem, też macie kable HDMI. Ale z myszką i klawa na kanapie? Wiem że można pada podłączyć. Poza tym z odległości kilku metrów nie widać już różnicy między PC a konsola)

Do tego... 1400zl a nie 4-6k.

Sory ale #takaprawda

Qontrol - Tak czytając tagi #pcmasterrace Vs #konsole

Wnioski? W #konsole są same po...

źródło: comment_wcTCqvisqUSfJEkQk924yLptgG35yy4S.jpg

Pobierz
  • 75
Wolę mieć trochę gorsza grafikę, mniej FPS. Ale nie mieć problemu z odpaleniem czegokolwiek w 20 sekund. Nie mam problemów sprzętowych.

@Qontrol:

Poki co to developerzy skaluja gry do konsol bo jest ciagly placz, ze gra nie wyglada tak super jak na pc

Czekam na ten dzien kiedy ludzie sie naucza, ze jak chca sobie pograc w cos co "dziala" bez fajerwerkow to wydaja 1400zl.
Jak chca czegos wiecej to placa
@Colek: W pracy mi się nudziło ( ͡ ͜ʖ ͡) Napisałem ten wpis i poszedłem pracować. Wracam a tu...

Liczyłem na mały shitstorm, a tu takie cuś :D i mam co czytać do końca szychty ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Qontrol: uwielbam argument o braku problemów na konsolach XD. Nie jestem ekspertem od Xpudła ale mogel powiedzieć coś o PS.
PS2: Prawie wszystkie wersje miały problemy z napędem dvd.
PS3: pierwsza wersja grzała się tak mocno, że:
a)sama się wyłaczała
b)cpu i gpu odklejały się od płytek drukowanych. - naprawa tzw reballing ( koszt 400 zl strata gwarancji, a i tak za pół popsuje sie to samo znowu) albo konsola do
@SzermierkaBananami: ten sam problem co PS3 miał x360. Ile ja się najeździłem po serwisach. I za każdym razem wymiana grafiki 250zl i 2 tygodnie czekania. Pochodził miesiąc i #!$%@?. W końcu się #!$%@?łem i kupiłem slima. Pamiętam gościu z serwisu oddał mi to zjarane GPU to luty były stopione ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Qontrol: mam mocnego PC a i tak wolę grać na konsoli, nawet próbowałem się przestawić że tylko na PC, ale nie dało rady, ciągle jakieś problemy z grami, przy starociach to już w ogóle zabawy bywa na kilka godzin zanim zacznie się grać. Na konsoli po prostu gram. Komunikacja na konsolach też lepsza, robi się grupę, zaprasza znajomych i gra wspólnie, szybko i łatwo.
W #konsole są same posty o grach, nowości, co wychodzi itp.

W #pcmasterrace same prośby o pomoc, jak włączyć to, jak naprawić to, gra mi nie działa, sterowniki patche sracze, i jeden wielki support.

@Qontrol: Szanowny kolego. To jeszcze nie są wnioski, a spostrzeżenia. Jako przykładowym wnioskiem może być, że społeczność #pcmasterrace jest pomocna.
Myślę, że to co zauważyłeś jest efektem tego, że na #konsole jesteś ograniczony do wąskiego spektrum możliwości
Nie od dziś wiadomo że #pcmasterrace są #!$%@? umysłowo i muszą sobie obciągać fiuty przy każdej możliwej okazji ,,ojej gra mi się ładuje szybciej o 5 sekund'' ''ojej mam dalszy zasięg wiedzenia o 2 metry'' troszkę to smutne że istnieją wśród nas tacy upośledzeni ludzie ale co poradzić muszą sobie jakoś tłumaczyć fakt kupienia komputera za 5 tysięcy na który zbierali pół roku a na którym nie działa najnowszy batman xDDD #
@Qontrol: Widać trafiłeś w sedno, PC zapiekła dupa, a prawda taka, że w tym roku to sobie w cs'a co najwyżej pograją i o skórki na broń powalczą xD Ewentualnie rzucą im jakiś niedopracowany port multiplatformowy xD A tymczasem na konsolach, Uncharted, Horizon: Zero Down, Gears 4, The Last Guardian itd.