Wpis z mikrobloga

Mireczki podpowiedzcie proszę bo już się gubię?!
Kupiłem dzisiaj starter RBM za 9zł z puszką Red Bulla ;) i chciałem go wykorzystać jako zapasowe łącze bo niestety internety w domu słabe, a światłowód będą kłaść wiosną.

Po kilku podejściach udało mi się w końcu kupić ten starter, jednak w momencie kiedy chcę uruchomić opcję "Darmowy Internet LTE" w Play24 to wyświetla mi komunikat: "Twoja karta jest nieaktywna. Aby ja aktywowac wykonaj dowolne polaczenie i sprobuj ponownie za 2 godziny.". Oczywiście połączenie wykonałem, do tego doładowałem konto za 50zł.
Pytanie jest następujące: czy kupiłem odpowiedni starter? bo z tego co czytałem to są różne i nie w każdej taryfie jest dostępny LTE bez limitu (taaa bez limitu ( ͡º ͜ʖ͡º) ). W Play24 pokazuje mi, że mam taryfę: "RBM na Karte 5". Czy muszę czekać na aktywację (pomimo, że połączenia/Internet działają) czy dałem ciała i kupiłem zły starter?

#redbullmobile #rbm #lte #darmowyinteret trochę też #play i cebuladeals ale to już bez tagu ( )
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MichaelT128: spoko spoko, czekam cierpliwie, ale wolę zapytać czy nie zrobiłem czegoś źle :) po jutrze kończy mi się umowa na Internet z T-mobile i muszę mieć coś w miarę szybkiego żeby jakoś funkcjonować (łącze w domu....2Mbit() )
  • Odpowiedz
@cebulion: A jaki to jest "dobry" starter? Czytałem w internetach ale posty o starterze z puszką sa z 2014, początku 2015 i już wtedy ludzie pisali że ciężko je dostać. Później podobno darmowe lte działało też na starterach za 5zł ale nie "energy". I ważność konta już 100 dni, a nie 150. Jest jakaś nowa edycja starterów z puszką?
  • Odpowiedz
@Wlodix: byłem chyba w 2 albo 3 salonach Play i w żadnym z nich nie było tych starterów. Jeżeli jesteś z Lublina podpowiem, że ja kupiłem w Inmedio w Olimpie. Myślę, że właśnie Inmedio, Kolporter itp. to dobre miejsce na poszukiwania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz