Wpis z mikrobloga

@kidi1: co to znaczy wszystkie? Jak sprawdzałem to mój zegarek 24h powinien wytrzymać katalogowo z jakąś aktywnością która wymaga GPSa. Ja ładuje raz na 4-5 dni bo rejestruje tylko bieganie a ostatnio nie ma tego sporo.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MistrzKowalski od rana do wieczora przez tydzień na nawigacji nie wytrzyma. Jednak na słońcu solar doładuje baterie. Ale w sumie to żadna nawigacja nie wytrzyma na baterii przez tydzień
  • Odpowiedz
@kidi1: no nie wiem, jakbym miał mieć typowego smartwacha i ładować codziennie/co dwa dni to bym pewnie twierdził podobnie, ładowanie najczęściej raz w tygodniu dla mnie perfekcyjnie znośne, ale wiadomo ludzie są różni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Naprawdę spoko to ile jak włączysz wszystkie funkcje?

@kidi1: Jak po coś włączysz wszystkie funkcje to pewnie pół dnia. Pytanie po co miałbyś to robić i nagrywać sobie multibandową lokalizację i natlenienie krwi jak siedzisz w biurze. Przy normalnym zegarkowym użyciu czyli z godzina biegania dziennie z gps, strobo i poza tym HR i łączność z telefonem 24h na dobę na luzie mam ok 7-10dni w tym bez x, x
  • Odpowiedz
@dran2: Ja jak zakładam zegarek to zakładam i idę. Mam ich sporo, więc zmieniam prawie codziennie. Nie mam czasu na sprawdzanie stanu baterii, ładowanie i wyłączanie niepotrzebnych mi funkcji a do tego zastanawianie się, która mi się dzisiaj przyda a która nie. Zakładam i mogę na nim polegać. Do tego przywykłem.
  • Odpowiedz
A ja nie kupiłem i nie kupię smartwatcha dopóki nie opracują jakiejś baterii, która sensownie trzyma

@kidi1: od ponad 3 lat mam trex pro amazfit
Bateria potrafi trzymac miesac. Jak uzywam gpsa tak 6 godzin dziennie, to bateria spokojnie trzyma dwa tygodnie.
Jak jade na urlop do 3 tygodni to nie zabieram ladowarki.
A to stary zegarek pewnie teraz sa
  • Odpowiedz
a do tego zastanawianie się, która mi się dzisiaj przyda a która nie.

@kidi1: Funkcje które się przydadzą włączają się same gdy uruchamiasz aktywność sportową. To zegarek sportowy. Jeżeli zastanawiasz się które funkcje ci się przydadzą a które nie to pewnie żadne i możesz sobie zostać przy kolekcjonowaniu biżuterii, szczególnie że jedną z głównych funkcji garminów tego jest monitorowanie cię przez 24h, ściągasz to do ładowania.
  • Odpowiedz
@dran2: Później bateria po iluś cyklach się zużywa a drugiej już nie kupisz bo nie produkują albo stara jest przylutowana na stałe. Producent nie da aktualizacji softu i z nowymi telefonami się nie połączysz, wyjdzie nowy standard bluetooth i masz elektrośmiecia a nie zegarek.
Tymczasem biżuteria służy dziesiątki lat.
  • Odpowiedz
Tymczasem biżuteria służy dziesiątki lat.

@kidi1: Chyba że chcesz żeby ci mierzyła tempo, dystanse, HR, v2omaxy i na podstawie tego sugerowała plan treningowy dopasowany do wydolności i obciążenia a do tego poza treningami wyświetlała powiadomienia z telefonu to wtedy biżuteria jest bezużyteczna od nowości. Są różne potrzeby.
  • Odpowiedz