Wpis z mikrobloga

Mam pytanie. Baaardzo wolnym krokiem przymierzam się do zakupu konsoli.
I tu nasuwa się pytanie PlayStation czy Xbox?

Kryterium jest kilka:
- ilość grywalnych demówek
- ceny gier
- ilość promocji w stylu: darmowa gra, lub za kilka groszy lub możliwość przekazania gry (klucza ?) komuś innemu, bo często widzę np "rozdajo" na wykopie i nawet nie wiem czy to na PC czy na konsole ;)

Dodatkowo
- cena samej konsoli
- niezawodność

Pytanie dodatkowe:
Czy na każdej z nowych konsol mogę korzystać z gier z zatoki bez jakiś dziwnych przeróbek?

#gry #konsole #xboxone #xbox360 #ps4 #playstation
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy na każdej z nowych konsol mogę korzystać z gier z zatoki bez jakiś dziwnych przeróbek?

@gen_mielec: Żadnej
- cena konsoli : Wygrywa xbox, jest tańszy
- ilość grywalnych demówek: Wygrywa xbox dzięki ea acccess - płacisz abonament 80zł na rok i dostajesz PEŁNE WERSJE battlefield 4, battlefield HL, fifa/nhl/nba 15 i wiele wiele innych
- ceny gier -
  • Odpowiedz
@gen_mielec: w sumie wszystkie wymienione aspekty są identyczne na obu konsolach. XO teraz trochę nadrabia przechujowy start, bo wprowadził wsteczną kompatybliność i sporo gierek z x360 można popykać. Jestem trochę fanboyem, dlatego brałbym konsolę od ms ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale fakt, ta generacja to spory zawód
  • Odpowiedz
@gen_mielec: nie kupuj konsoli, na początku fajnie, zachwyt i w ogóle, po roku leży i tylko się kurzy,
no i licz sobie że 250zł co miesiąc na gry musisz wydawać, bo nie rozumiem ludzi którzy kupują konsole i nie dokupują gier, lub kupują tylko jedną na pół roku, wtedy sensu nie ma zakup konsoli
złóż sobie lepiej PCta, gry dużo tańsze a sprzet możesz aktualizować co jakiś czas
  • Odpowiedz
@kopek: Mam PC i praktycznie nie gram. W konsoli widzę duży panoramiczny ekran, wygodną kanapę, nagłośnienie kinowe, odtwarzacz DVD, przeglądarkę WWW, "ekran" dla tabletu, "małe fitness" dla #rozowypasek i czasem jakaś gierka na rozluźnienie. Wiem, że mogę mieć telewizor smart, komputer podpiąć do telewizora itp, jednak to nie to samo...
  • Odpowiedz
@gen_mielec:

Moje stare, dobre kopiuj-wklej :P

+ jest tańsza, choć teraz ceny "czystych" konsol bez żadnych gier czy dodatkowych akcesoriów są podobne
+ różnice wydajnościowe i graficzne minimalne (z tym, że delikatnie na
  • Odpowiedz
@gen_mielec:
Śledząc rynek bardziej konkurencyjne wydaje się #playstation. Mnóstwo gier na Olx/Allegro w dobrych cenach, większa popularność wsród graczy. Wsparcie exów które prezentują wysoki poziom. Sama konsola jest ciut mocniejsza. Wygląd kwestia osobista. Ceny samych konsol podobne. U----i chodzą od 1000 w górę. Awaryjność w jednym jak i drugim przypadku na podobnym poziomie. Serwis Sony nie domaga, (sam nie milem problemów z reklamacjami). W xboxie masz baterie
  • Odpowiedz
@gen_mielec: polecam nauczyć się na padzie, taki Wiedźmin 3, nowy the division czy cień mordoru albo tom ridery (assassins creedy też) i masa innych w tym ścigałki, świetnie gra się na padzie. A jeśli już mam odpowiedzieć na pytanie, to nie wiem :D
  • Odpowiedz
@kopek: Też zawsze byłem zwolennikiem PC. Ale kiedy chciałem pograć w Wiedźmin 3 okazało się, że mój komp nie pociągnie. Nowy PC miał mnie kosztować 2500 CHF, a X1 kosztował mię tylko 400 z kinectem w komplecie + dwie gry. I Wiesiek też chodzi.
@gen_mielec:
  • Odpowiedz
@gen_mielec: tez kiedys tak myslalem, ale konsole to przeżytek
niby fajnie ze każda gra Ci pójdzie, ale mówie szykuj się z kosztem tak 500zł miesiąc na nowe gry
bo po co kupować konsole jak gier nie bedziesz kupował?
  • Odpowiedz
@kopek:

ale mówie szykuj się z kosztem tak 500zł miesiąc na nowe gry

Z samego Xbox Live Gold będzie miał sporo gier na miesiąc, a na rok to już w ogóle. I do tego promo z Deals with Gold. A te 500 zł miesięcznie? Nawet jeśli jakimś cudem tyle wybuli na gry premierowe to zawsze może to opchnąć. Ja tak robię cały czas (no może poza wydawaniem 5 stów na
  • Odpowiedz