Wpis z mikrobloga

Cześć Mirki i Mirkówny z #programowanie i #sudetprogramuje,

ostatnio mi się trochę nudziło i sobie zacząłem pisać taką małą prezentację algorytmów, które kiedyś dawno przerabiałem na studiach ( ͡º ͜ʖ͡º). Zacząłem od sortowań, tak więc zapraszam do obejrzenia porównania QS (quick-sort), IS(insertion-sort) i BS (bubble-sort). Swoją drogą ma ktoś pomysł jakie jeszcze algorytmy powinienem pokazać?

Zapraszam do zabawy

Swoją drogą zapraszam do śledzenia tagu #sudetprogramuje :D.
Sudet - Cześć Mirki i Mirkówny z #programowanie i #sudetprogramuje,

ostatnio mi si...

źródło: comment_VzbUoRgQCCHAKLfIUXlr97X4hncKSb5O.jpg

Pobierz
  • 21
@KrzaQ2: dodałem już link, przepraszam za pomyłkę.

@biczek: myślałem raczej o jakichś ciekawszych algorytmach grafowych jak A* (ten właściwie już mam) czy Djikstra ( ͡º ͜ʖ͡º), a później przejść do na przykład LCS.
@lol_nope: Raczej prędkości na podstawie takiej prezentacji bym nie porównywał ;). QS na przykład też jest przekształcony z wersji rekursywnej na iteracyjną. Tutaj bardziej chodzi o to, żeby pokazać że te algorytmy się różnią między sobą i że te różnice są dość duże ;).
@Ginden: Timsorta nie znałem ;). Zobaczymy. Merge sorta zrobię i później zastanowię się nad innymi ciekawymi algorytmami. Przyznam, że osobiście najbardziej lubię grafowe algorytmy i pewnie będę chciał kilka z nich zaprezentować :D.