Wpis z mikrobloga

@grucki: A czy to musi od razu wyleczać z czegoś? Czy nie można nazwać marihuane "medyczną" w przypadku kiedy zmniejsza ból, rozluźnia i pomaga funkcjonować? W takim razie lepiej faszerować się chemią i lekami które nie zawsze pomagają albo wyniszczają organizm niż np przyjmować olej z konopi w aerozolu?
  • Odpowiedz
@grucki: Gdzie niby opowiedziałem bajkę? W którym momencie mojego wpisu?
Jeżeli niezadowala cię taki link i w niego po prostu nie wierzysz to poszukaj innych źródeł i innych argumentów czemu ją zdelegalizowano. Potem możesz to tu przedstawić z chęcią się zapoznam z "prawdziwą historią".
  • Odpowiedz
  • 0
@Nihomme: opowiadasz bajki o silnym działaniu przeciwbólowy. Sam mówisz pewnie o Sativexsie który jest jedynie lekiem uzupełniającym i który jest wskazany wtedy kiedy inne leki nie pomagają.
  • Odpowiedz
@grucki: Nie mam po co ci udowadniam, że mówię prawdę. Po prostu fajnie by było jakby niektórzy przestali być ignorantami, a spojrzeli na coś z innej perspektywy i przestali siedzieć w "jedynej swojej słusznej racji". Poczytaj trochę książek, trochę artukułów, trochę opini innych ludzi, naprawdę to pomaga.

Nigdzie nie napisałem, że jak ci urwie nogę i zapalisz sobie jointa to nie będziesz czuł bólu. W przypadku sm i neuralgii tak
Nihomme - @grucki: Nie mam po co ci udowadniam, że mówię prawdę. Po prostu fajnie by ...

źródło: comment_t9bDhuC41rKT79oFqDRS3eIkKWeK8tyo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Nihomme: ale tłumacze ci ze nie jest to lek pierwszego rzutu. A w media pod wpływem jakiegoś lobby robią z tego najlepsze lekarstwo na świecie (w tym na raka, padaczkę itp ) mimo że nie ma żadnych wiarygodnych badań na ten temat. Nie podawaj mi linku z badaniami z forum dla cpaczy.
P.S Sativex w Polsce jest legalny
  • Odpowiedz
1. Opinii lekarzy w Polsce czy za granicą? Czyli twoim zdaniem wszystko na temat mj to wymysł medialny? Czemu zatem rodzice tych dzieci tak mocno walczą i walczyli aby leczyć je tymi lekami? Czy lekiem nie można nazwać czegoś co pomaga choremu, nawet jeżeli to nie jest wyleczenie z choroby, a tylko poprawa stanu aktualnego?
2. "Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana", może i głupie powiedzenie, ale naprawdę sądzisz, że ktoś
  • Odpowiedz
  • 0
@Nihomme:Nie kieruj się opiniami rodziców bo oni z kolei kierują się emocjami ale ok zakładając że działa to bez tych badań które tak bagatelizujesz sadzisz ze ilu będzie lekarzy którzy będą chcieli brać odpowiedzialność na siebie i przepisywać tego typu leki? Przecież gdyby coś się stało to taki lekarz jest oskarżony o narażenie utraty zdrowia czy prowadzenie nielegalnych eksperymentow na pacjentach. Dlatego legalna tak ale bez pieprzenia ze zbawi świat.
  • Odpowiedz