Wpis z mikrobloga

Nie wiem, czy wiecie, ale BBC ogłosiło, że ma dowody na ustawianie meczów tenisowych na wysokich szczeblach.
http://www.bbc.com/sport/tennis/35319202
Na razie żadnych nazwisk nie wymienili, poza wskazówkami, że podejrzani są czołowi zawodnicy, m.in również zwycięzcy szlemów singlowych i deblowych. Natomiast po necie krąży nieoficjalna lista, na której znajdują się m.in. Radwańska i Kubot...

Players on the blacklist:
Philipp Kohlschreiber, Potito Starace, Andreas Seppi, Fabio Fognini, Janko Tipsarevic, Michael Llodra, Nikolay Davydenko, Teymuraz Gabashvili, Victor Crivoi, Christophe Rochus, Oscar Hernandez, Yevgeny Korolev, Filippo Volandri, Wayne Odesnik, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska, Francesca Schiavone, Sara Errani, Maria Kirilenko, Kateryna Bondarenko

Players on the warning list:
Brian Dabul, Eduardo Scwhank, Jeremy Chardy, Simone Bolelli, Lukasz Kubot, Carlos Berlocq, Igor Kunitsyn, Andrey Golubev, Alex Bogomolov, Somdev Devvarman, Steve Darcis, Marin Cilic, Flavio Cipolla, Ivo Karlovic, Viktor Troicki, Flavia Pennetta, Roberta Vinci, Virginie Razzano, Romina Oprandi, Dominika Cibulkova, Eleni Daniilidou

Mam nadzieję, że ta lista się nie potwierdzi, chociaż niestety po męskiej stronie (Fognini, Davydenko, Odesnik) wygląda na wiarygodną.
#tenis i trochę #bukmacherka
  • 4
@lkg1: potato, davydenko, gaba, volandri, odesnik, trocina, od zawsze mi smierdzieli ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale to same pieniadze w tourze takie sytuacje prowokują, poza top100-150 to nawet za podroze i treningi sie nie zwraca z wygranych turniejowych
@lkg1: U mężczyzn poza Ciliciem raczej pionki, ale u kobiet lista całkiem pokaźna.

Niemniej jednak władze tenisowe mają inne trupy w szafie i wcale nie chodzi o ustawianie bukmacherki.