Wpis z mikrobloga

• 4
Działania Hearna i R3 o ile dla samego protokołu #bitcoin są kompletnie neutralne, to już widzę jak negatywnie wpłynie to na adopcję.

Firmy, które nawet rozważały użycie teraz będą się bać lub będą przekonane, że to nie działa. Siła oddziaływania tej propagandy jest wystarczająco silna w tym zakresie. Wystarczy spojrzeć jak długo po mtgox ludzie nadal są przekonani, że BTC umarło.

R3 osiągnęło swój cel spowalniając akceptację kryptowaluty dając czas bankom na przegrupowanie i podjęcie działań zaradczych w celu obrony swojego oligopolu.

Generalnie to jest póki co i tak pikuś i jeszcze nie doswiadczyliśmy poważnych ataków. To będą ciężkie lata dla bitcoin
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mentis: wiedzą, że spartali robotę na początku jak jeszcze była szansa powstrzymać projekt ale olali i teraz panikują. Niezapomnę jak ten koleś tłumczył reszcie: "but this technology is real, is real and is here..." ( ͡º ͜ʖ͡º) Panika na całego, chociaż próbowali nie pokazywać tego i śmiać się.
Już za późno sieć bitcoin osiągnęła masę krytyczną, której już żadne państwo nie jest w stanie zagrozić
  • Odpowiedz
@adrix: sieć, którą zasila najwięszy na świecie kompuer o największej na świecie mocy obliczeniowej nie osiągnęła jeszcze masy krytycznej? Czego jeszcze potrzeba? Gdzie jest konkurencja? Tłumacząc ludziom o bitcoin wiem jak musiał czuć się Kopernik próbując wytłumaczyć, że słońce nie kręci się wokół ziemi.
  • Odpowiedz
@adrix: to, że banksterka może zapomnieć o ataku a jak mnie pytasz o adopcję to odwiedź blockchain.info i jeszcze raz zobacz wykresy, statystyki. Zrozum, że ziemia nie jest pępkiem świata tak samo jak banksterka albo raczej elity nie są władcami świata chociaż tak im się wydaje.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Odsyłasz mnie do blockchain.info, chociaż wiesz że doskonale znam ich statystyki. To że statystyki bitcoina rosną oznacza tylko tyle że się rozwija, ale nie sądzę że te statystyki są jakieś imponujące na tle światowych systemów płatniczych, bo nie są. Nie wiem o których konkretnie statystykach mówisz, stwierdzając że bitcoin jest zbyt silny żeby rządy i banki mogły go zdyskredytować. Póki co widać jednak że komuś udaje się zakłucać rozwój
  • Odpowiedz
@mentis: Tu koleś wytłumaczył krótko tym baranom banksterom czym jest bitcoin i jaka jest różnica między prywatnym blockchainem a bitcoin. Powiedział, że nie ma blockchaina bez bitcoina. Widać, że miny im zrzędły i mordy przestały się śmiać. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
p.....4 - @mentis: Tu koleś wytłumaczył krótko tym baranom banksterom czym jest bitco...
  • Odpowiedz