Wpis z mikrobloga

ciekawe z jakiego powodu sie podoba

@mykeil: Inspiruje. Chce czegoś więcej niż żreć, spać i żyć z dnia na dzień. Realizuje swoje marzenia które większości ludzi wydają się bezsensowne. Wystarczy czy mam wymieniać dalej?
  • Odpowiedz
@rubytree: Rozumiem, że dla kogoś przeskakiwanie między okienkami może być tak absorbujące, że wybija go to z pracy na całe tygodnie, ale całe szczęście ja tak lubię, a dodatkowo mam dwa monitory więc i specjalnie przeskakiwać nie muszę.
  • Odpowiedz
@Haz111: Chodzi mi o to, ze ludzie nie wierzą w modlitwę, że działa, drwią z wierzących, a sami odczyniają tu jakiś ołtarzyk co jest okej. To jak to jest? Działa ta modlitwa czy nie działa?
  • Odpowiedz
@mykeil: Kto nie wierzy, ten nie wierzy. Ja nie należę do tej grupy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A całe zamieszanie które ludzie robią wokół Elona porównałbym raczej do kibicowania niż do religii. Niektórzy są fanbojami klubu piłkarskiego, inni Radwańskiej, a jeszcze inni Elona Muska. Od kilku tysięcy lat to naturalna kolej rzeczy ;) Nie widzę w tym nic dziwnego.
  • Odpowiedz
@Haz111: Wpisz sobie w google grafika 'In Elon we trust'. dewocjonalia już są sprzedawane :D dość popularne hasło na wykopie
to chyba moje pytanie pozostaje aktualne

Ludzie nie wierzą w modlitwę ale do Elona to się modlą zawzięcie :D Czy to hipokryzja?
  • Odpowiedz
Ja widzę w tym raczej kibicowanie Elonowi w robieniu fajnych rzeczy. Więc nie mogę odpowiedzieć bo przy moim patrzeniu na sprawę pytanie nie ma sensu ;)

Natomiast przedstawione zdjęcie to ewidentny śmieszek xD
  • Odpowiedz
@sraki_czan: Nope. Poczytaj trochę, zanim wyskoczysz z rewelacjami ;) Niektóre rozwiązania techniczne w SpaceX czy Tesli są jego autorstwa. Koleś ma niesamowitą zdolność uczenia się, inżynierii rakietowej nauczył się w kilka/naście miesięcy.
  • Odpowiedz
@Haz111: zdjęcie miało taki opis

Elon Musk is not the God we deserve, but the God we need

I w tym jest cały szkopuł. Ludzie nie potrzebują zdrowia psychicznego. Ludzie potrzebują tranzystorów, bo wierzą że tranzystory ich wybawia. nowa religia. wiara w tranzystor. pokładanie nadziei, ze technologia nas wybawi. religia jak wszystkie inne. jakoś nikogo nie wybawiła tylko uzależniła na cale życie, lecz nikomu to nie przeszkadza.
  • Odpowiedz
@sraki_czan: Jest twarzą projektów, jest głównym autorem wizji do której dążyć jego firmy, jest autorem rozwiązań inżynieryjnych. Oczywiście, że nie robi tego sam, ale Michael Jordan sam nie wygrywał NBA, Schumacher sam nie zdobywał mistrza F1, ale to oni byli symbolami tych zwycięstw. Tyle.
  • Odpowiedz
@LooZ: i tak to się sprowadzi do poszukiwań tam gdzie choróbsko się zaczęło, tylko ciekawe za ile lat, setek
na pewno to znajdziecie, nie wątpię, będzie to chyba 3030 :D
  • Odpowiedz