Wpis z mikrobloga

@Nebayh: napisalam, że przyjmowanie ludzi jak leci to dla mnie glupota i błąd numer 1. sama bym pewnie protestowala odnośnie pomysłów Merkel, ale nie w taki sposób.
@gwiezdna: gdzieś widziałem wideo z tego wydarzenia, sami uchodźcy się zgodzili na tą podróz, np. jeden mówił, że chce jechać bo tam ma brata, drugi, że na studia itd.
@MirkoStats: tak, bo skoro nie zgadzam się z jednym, to znaczy, że z automatu zgadzam się drugim :d ja po prostu nie popieram zalatwiania spraw w taki sposób, bo może i jest wśród tych ludzi %, który przyjechał molestowac, wysyac zachodni socjal itp ale przyjechali tez ludzie serio uciekający przed koszmarem wojny i to trzeba wiedzieć.
i teraz jak ich rozróżnić. nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba było po
@MirkoStats: wy to byście generalnie zagazowali każdego, kto ma odcień skóry ciemniejszy niż kość słoniowa ;d tak to każdy może sobie gadać jaki to z niego hitler, ale w poważnym świecie tak się spraw nie załatwia.
@gwiezdna: jeszcze raz. Oni są tak odmienni kulturowo, że nie da się tego pogodzić. Zauważ że gro tych biednych uchodźców przestało nimi być po przekroczeniu granic eu. Są roszczeniowi, nie a symbolizują się. Mało tego narzucają swój światopogląd. Nie każdy muzulmanin jest zły. Jednak tych dobrych jest garstka. Szkoda tylko że Europa budzi się tak późno. Jeszcze raz powtórzę pojedziemy i zobacz co to za ludzie w większości.