Wpis z mikrobloga

• 305
Chamy "warszawiaki" jak przyjeżdża jakiś środek transportu to odsuńcie się od wyjścia bo najpierw się WYCHODZI #warszawa #metro #ztm
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fastmotion: Bo to zwyczajnie p------e jest, że po tych ruchomych to niemalże wbiegają, po zwykłych dupska im sie nie będzie chciało ruszyć... ale potem... potem jak już będą na płaskim to nie p----------ą (nie wiem do pracy, na zajęcia, gdziekolwiek) biegiem tylko idą. To spieszą się czy nie ci ludzie, bo jak ktoś się spieszy to powinien non stop z---------ć i wtedy ok - niech go uratują te cenne sekundy
  • Odpowiedz
@feuer: Mieszkam w Monachium juz 2 lata i tu do głowy by nikomu nie przyszło żeby blokować ludziom całe schody zamiast stać jak człowiek po prawej, no ale post wyżej już się znalazł niezależny ekspert który dokładnie mi objaśnił sens swojego burackiego zachowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@fastmotion: Moje osobiste zdanie jest takie, że wszystkie zachowania typu blokowanie całej szerokości schodów, blokowanie wyjścia z autobusu, podróżowanie całą szerokością chodnika, parkowanie byle jak, szeryfowanie na drodze itp. - można spiąć jedną klamrą: "patrzę tylko na siebie a wszystkich innych mam w głębokim poważaniu". Czyli najogólniej - brak szacunku do innych ludzi.
  • Odpowiedz
@Matis666: A w Dubaju założyli, że ludzie nie będa mieli pojęcia jak się zachować i przy każdych drzwiach jest taka oto grafika. Oczywiście w klasycznym pociągu metra nie da się tego tak łatwo zrobić, chyba że jakieś hologramy :)
W Dubajku metro jeździ samo bez kierowcy i zawsze staje w tym samym miejscu, tzn drzwi i cała ściana są na stałe na peronie.
majkson - @Matis666: A w Dubaju założyli, że ludzie nie będa mieli pojęcia jak się za...

źródło: comment_pZGg5j9YuDWaQqT9juoUJjspkWtlJI2q.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Matis666: mnie w-----a jak nie ogarniają schodów ruchomych, jakby to była jakaś niesamowita filozofia że po prawej się stoi a po lewej idzie.

@fastmotion: akurat z tymi schodami to tez troche przesada. Po to sa ruchome i maja tak wysokie stopnie ze cieżko osiągnąć na nich jakaś zawrotna prędkość. Tyle boludupy zeby zaoszczędzić jakies 10sec... Oczywiście stanie po prawej stronie nic nikogo nie kosztuje. Ale z-----------e pod gore
  • Odpowiedz
@Matis666: Najgorsi są starsi ludzie. Drzwi się jeszcze nie otworzyły, ludzie nie zdążyli jeszcze wysiąść, a stare dziady już sruuu próbują wchodzić z szybkością jakby nagle odmłodnieli o te 80 lat.
@White_snow: Ale nie pomyślałeś o tym że czasami ludzie się spieszą na pociąg, czy autobus i te 10 sek, może ich kosztować godzinę, albo więcej czekania na przystanku?
  • Odpowiedz
@White_snow: Cumplu, ale to na serio nie jest cos nad czym trzeba filozofowac. Kwestia zwyklego dobrego wychowania. Jak sie spiesze na metro, i sa jedynie ruchome schody, to te 10 sekund moze mnie kosztowac pol godziny czekania i spoznienie na spotkanie z klientem. Tak samo jak mi sie nie spieszy, to nie czuje potrzeby pokazywania ludziom kto tu jest szeryfem schodow tylko po prostu przesune sie na prawo, zeby inni
  • Odpowiedz