Wpis z mikrobloga

Chce ktoś pomóc przeklikać update do #notefighter, by wyłapać jakieś bugi? Na #android wszystko gotowe.
Trochę szczegółów na iOS muszę doszlifować.

Nowe rzeczy:
- "random note practice": wiele osób oto prosiło. Ćwiczenie losowych nut, by skuteczniej ćwiczyć nuty klucza wiolinowego - nie tylko w utworach. Całość z możliwość ćwiczenia z podpowiedziami i bez podpowiedzi.
- 2 nowe utwory.
- możliwość przełączania opcji reklamy: pełnoekranowe/baner + opcja kupienia pełnej wersji bez reklam.
- drobne dopracowanie UI w menu, animacje, momentami większe literki podpowiedzi itp.
- ekran z informacją o możliwości dodania własnego utworu do gry.

Chętnych proszę komentarz pod wpisem, albo wiadomość na PW. :)
#gamedev #mattzagranico #gry #gryandroid
JavaDevMatt - Chce ktoś pomóc przeklikać update do #notefighter, by wyłapać jakieś bu...

źródło: comment_WYgZzpxRcHfphjplkrlfXMgxwIxdd0EL.gif

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Trochę poza tematem Twojego wpisu.... łap ode mnie pomysł na nowy ficzer:

Nie wiem czy w gołym androidzie jest to łatwo możliwe, ale na Samsungach jest API o nazwie SAPA (Professional Audio): http://developer.samsung.com/galaxy#professional-audio

Można za pomocą tego odbierać eventy MIDI i coś z nimi robić. Czyli podpinasz klawiaturkę MIDI pod komórkę i ćwiczysz strzelanie do nutek na prawdziwych klawiszach.
  • Odpowiedz
@Vall: myślę by zrobić coś z klawiaturą midi, ale to wersji desktopowej. Nie ma co się babrać w mobilki z takym czymś. Przecież jak już masz klawiatutrę midi pod ręką, to raczej też masz kompa. Juz widze jak ludzie w busie wyciągają klawiature midi i napeirdalają ʕʔ ale dzięki za link.
  • Odpowiedz