Aktywne Wpisy

PiccoloColo +13
6 a może nawet 7 znajomych się o------o przez ostatnie półtora roku. No p------o chłopów.
alojzy_bonk +3
Brakuje mi ostatnio jakiegoś dobrego contentu/kanału o #gry na polskim #youtube.
Oglądałem kiedyś #bananowyjanek - zawinął się dawno temu.
Oglądałem kiedyś #tvgry - od odejścia starej ekipy większość filmików jest miałka, jak z generatora, słabo się to ogląda.
Oglądałem kiedyś #nrgeek - kiedyś miał świetne serie jak "najlepsze gry xx roku", czasami można było pośmiać się przy crapach, teraz nawet jego recenzje wydają mi się strasznie nieobiektywne i niemerytoryczne.
Po TvGry powstało #toznowuoni - czasami trzymają poziom, ale ile można oglądać filmów typu "najbardziej drzewo w fpsach w których gracze nie mają pieniędzy"
Jest jeszcze #arhneu i #quaz, tych twórców lubię :) Ale trochę mi mało, nieczęsto wypuszczają rzeczy
Oglądałem kiedyś #bananowyjanek - zawinął się dawno temu.
Oglądałem kiedyś #tvgry - od odejścia starej ekipy większość filmików jest miałka, jak z generatora, słabo się to ogląda.
Oglądałem kiedyś #nrgeek - kiedyś miał świetne serie jak "najlepsze gry xx roku", czasami można było pośmiać się przy crapach, teraz nawet jego recenzje wydają mi się strasznie nieobiektywne i niemerytoryczne.
Po TvGry powstało #toznowuoni - czasami trzymają poziom, ale ile można oglądać filmów typu "najbardziej drzewo w fpsach w których gracze nie mają pieniędzy"
Jest jeszcze #arhneu i #quaz, tych twórców lubię :) Ale trochę mi mało, nieczęsto wypuszczają rzeczy

HTTPS szyfruje całą komunikację z serwerem, łącznie z URL'ami (adresami stron). Strona atakująca - czyli rządowa - miałaby dostęp jedynie do serwerów z którymi się komunikujemy, nie do danych które z tymi serwerami wymieniamy.
Biorąc pod uwagę, że można dziś za darmo dostać certyfikat - letsencrypt.org - taka ustawa realnie nikomu nie daje żadnych dodatkowych uprawnień.
Bubel i kaczka dziennikarska?
#neuropa #bezpieczenstwo
90% internautów nie ma pojęcia co to jest szyfrowanie, SSL, TLS, certyfikaty.
@aquaz: Ale tylko do do poziomu domeny. Widzą że łączyłeś się z fb.com no i co? nie widać co i do kogo pisałeś. Dostanie informacji z serwera będzie już wymagało nakazu sądowego o ile dobrze rozumiem o co chodzi w tej
@elbanan: dokładnie, ale co z tego skoro nie będą. Gdybać sobie możemy.
Jeżeli w grę wchodzi FB to tak. Gorzej jeżeli wejdziesz na strony typu p-----b.com/gay/ czy zadzwonisz do ośrodka leczenia uzależnień i już wiadomo czego szukać do ewentualnego szantażu.
Cała telefonia oczywiście jest narażona.