Wpis z mikrobloga

@seta1991: no elbląskie tramwaje to zrobiły postęp, jakich mało. Jeszcze tylko tramwaje do Odrodzenia, wydłużenie trasy od Królewskiej (Szpitala Wojewódzkiego) do Ogólnej i większość linii autobusowych można zaorać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@wtf24: ja bym chcial zeby zrobili w koncu linie grobla -12lutego, szybciej by bylo sie dostac z centrum na zawade. Badz kilka polaczen saperow durska. Mnie dziwi fakt ze inne miasta pisza o dofinansowanie z unii na komunikacje miejska a u nas nic nie slychac by tak bylo
  • Odpowiedz
@seta1991: wiesz, Elbląg ostatnio z kasą słabo stoi i to jest przyczyną braku inwestycji. Ważne też, żeby wyremontowano torowisko na Grunwaldzkiej (zwłaszcza odcinek od Dworca do PWSZ-ki), by Pesy też tu mogły wjechać no i sama Królewiecka wymaga pilnego remontu. Mam nadzieję, że jak zrobią w końcu 12-go lutego to nastąpi spora reorganizacja tras autobusowych. W Elblągu przydałby się już w sumie system przesiadkowy, coś w rodzaju bydgoskiego A+T, czy
  • Odpowiedz
@wtf24: Prawda na morenie fajne są te punkty przesiadkowe. Moze i wyremontowali te torowisko ale ogorki nadal sie tam nie mieszcza. Tak reorganizacja tras jest potrzebna i zmiana czestotliwosci kursowania, niby troche poprawili ale nadal w godzinach szczytu czasem do autobusu tramwaju nie da sie wejsc.
  • Odpowiedz
@seta1991: No właśnie bym to widział tak, że tramwaje na 4-ce powinny jeździć co 10 (w weekendy co 15-20 minut), na 1 i 3 naprzemiennie co 20 (w weekendy co 30), a na 2 i 5 co 30 minut. Do tego powinien powstać system biletu przesiadkowego, taki jak np w Olsztynie, likwidacja wszystkich autobusów jadących ul. Płk Dąbka, skrócenie 20-ki do okolic Szpitala lub puszczenie jej od Szpitala koło Energi
  • Odpowiedz