Wpis z mikrobloga

Czy istnieje jakiś "dongle" dzięki któremu da radę odpalić #netflix na telewizorze, który nie posiada połączenia z internetem. Trochę starszy tv ale ma USB, WiFi, hdmi. Widziałem, że jest #chromecast ale z tego co rozumiem to trzeba streamować z innego urządzenia, a tego kroku chciałbym uniknąć. Fajnie by było, gdyby po prostu taka wtyczka umożliwiała połączenie z WiFi i po prostu wejście na Netflixa. Any idea? #elektronika #chinskiecuda
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@FantaZy: nie stremujesz, potrzebujesz np. telefonu z androidem którego używasz jak pilota instalujesz na nim netflix wybierasz film wybierasz chromecast i film leci na niego bezpośrednio z netu nie przez telefon. Mam polecam.
  • Odpowiedz
@toldii: @ajfel: ogólnie chciałem to podłączyć rodzicom bo płacę za swój Netflix ale mam dla dwóch urządzeń więc mogliby sobie oglądać tylko właśnie nie mają "Smart TV", ani telefonu z androidem :P
  • Odpowiedz
@MtEden: Dzięki za info, ale czy jest sens kupować akurat sticka od Amazona, zamiast sticka innej firmy z bardziej oryginalnym androidem?
Na amazanowym jest ich android, który ma pewnie tylko sklep Amazonu. Ja mam tablet Kindle Fire i musiałem go rootować, by zainstalować sklep od Google.
  • Odpowiedz
@bluemusic: za 160zł masz wszechstronne urządzenie, na które możesz wgrywać bez problemu apk. Dodanie sklepu play to też nie jest problem. A masz do tego też pilota ;)
  • Odpowiedz