Aktywne Wpisy
duzy_krotki +786
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +152
Czekam na wasze opinię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wykop #poprawnoscpolitycznawnatarciu #olaboga #rasistalert #niedlaislamizacjieuropy
2.Bankom?,Handlarzom?-Wszystkim,którzy kupią.Nie pamiętam.Ceny się ciągle zmieniały.Czasem wracałem do domu z forsą,bo złoto taniało i kupowałem za cały majątek złoto
Ps:Powiem Ci,że nie wiem.Musisz zbadać rynek.
1. Internet zbedny, ale jest ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
2. Co cie zawialo az tam? Czemu nie np. Niemcy? Dla goscia w wieku licealnym to chyba bezpieczniejsza opcja niz drugi koniec swiata? No i bilet swoje kosztuje.
3. Zloto dlugo u ciebie czekalo az warto bedzie je sprzedac?
4. Oplaca sie w ogole bawic w 1-10 gram inwestycji w zloto czy lepiej sobie odpuscic?
1.Jest wolny.Bardzo ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
2.Nie znałem dobrze niemieckiego.Angielski natomiast znałem,a im dalej tym lepiej.Jeszcze miałem piękne widoki i mogłem polować.
3.Trudno powiedzieć.
4.Rozumiem.Teraz ja Ci zadam pytanie:Czy 10zl to pieniądz?
Ps:Nie wiem.To Ty musisz podjąć decyzje.
Pss:Obawiam się wojny,a Ty?.(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
4. 1zl przebitki od grama? ;)
Wiadomo ze malo :P
Za malo inwestujac kilka klockow oczywiscie
Wojna pewnie bedzie predzej czy pozniej bo jak sie wsadzi draske w gowno to to gowno rozpryskuje sie naokolo. A ta draska to naprawde niewiele. Odpowiedni ludzie beda wiedzieli kiedy ta draske podpalic ;)
Gowno to chodzi mi o islamskie scierwa
Oczywiście,ze będzie.Obawiam się,że to będzie wojna pomiędzy Europejczykami,a najeźdźcami.Mylnie nazywanymi uchodźcami.
Jednakże...Poczytałem trochę i sprawa nie wygląda ciekawie.Wiza na 4 miesiące pracy.Co do zarobków,to w artykule napisano,ze 1000 dolarów za tydzień CIĘŻKIEJ pracy.
Ps:Na Alasce jest prohibicja.ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗᕙ(⇀‸↼‶)
Wiekszym bolem bylby hajs na bilet i odnalezienie sie w nowej rzeczywistosci. Jak bym mial gdzies emigrowac to uk/holandia/niemcy. Tylko tam z kolei emigracja to ryzyko utraty zycia a to mi sie nie kalkuluje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ps:Teraz jak jestem stabilnie finansowo,to zamierzam spędzać na Alasce 2-3 miesiącu w roku.Mam tam przyjaciół,których warto odwiedzać.
Ps:Jeszcze mam hodowle zwierząt,ale posiadam ranczo,wiec to normalne ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ps:Wizy obowiązują tylko Polaków,prawda?