Aktywne Wpisy

wykop +21
Dzień dobry, Wykop! Mamy dla Was dwie wiadomości! (ツ)
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
1. Odpowiedzieliśmy na Wasze ostatnie zgłoszenia i wprowadziliśmy kilka poprawek, które powinny umilić korzystanie z Wykopu:
- w przeglądarce Firefox naprawiliśmy „skaczący” formularz komentarzy,
- wprowadziliśmy również poprawki do automatycznego ukrywania długich wypowiedzi z opcją "pokaż więcej",
- usprawniliśmy wklejanie zdjęć,
źródło: Wykop
Pobierz
fhgd +112
oddajmy wszystko w ręce korporacji, co złego może się stać?
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
nawet nie wiem za co mnie zablokowali, nie podali powodu, ale mogę się 'odwołać' xd
#zalesie #patologia #gorzkiezale
źródło: 2
Pobierz

Nie wiecie może czy jest gdzieś dostępna taśma led RGB/RGBW, która by miała upakowane 120d/m?
#led #oswietlenie #elektryka #remontujzwykopem #budujzwykopem
Aktualnie nie wiem na co zwracac uwage w wyborze tasiemek, a nie łatwo znalezc informacje np. o strumieniu swietlnym
u majfriendow dostaniesz tasmy z ledami 5730 kladzionymi wzdłuż tasmy - to chyba najbardziej jednolite światło.
póki co sam też urządzam oświetlenie i jeszcze nie zamontowałem w docelowym miejscu, ale złożyłem z transformatorem i pilotem (stąd http://goo.gl/RQq0Ob ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), więc trochę sobie poświeciłem,
muszę przyznać, że całkiem dobrze daje radę, ciepły biały jest np. bardzo w porządku
@rafwoj: A widzisz... dobre ;) wczoraj szperałem za sterowaniem wifi, finalnie ma byc kilka stref i widziałem to rozwiazanie. Wez mi powiedz, faktycznie działa to, moge zintegrowac z domowa siecią wifi i sterowac z aplikacji kazdym oddzielnie? Jak to ze soba
oczywiście zastanawiałem się nad wersją Wi-Fi, ale doszedłem chyba do błędnego wniosku, że będzie to dla mnie bardziej utrapienie niż ułatwienie, dlaczego...
wydawało mi się, że całe to ich "wifi device" tworzy swoją oddzielną sieć, nad którą nie ma większej kontroli, i że trzeba się specjalnie łączyć
Znalazłem wczoraj to samo na ebayu, pisało ze wysylka z Chin wiec pomyslalem ze do dostania a ali, ale nie szukałem dalej bo zajalem sie profilami pod ledy (btw chinczyki zawsze maja te same ceny na ebayu, tylko na ali lepsza ochrona kupujących).
http://www.ebay.com/itm/WiFi-IOS-Android-Phone-MiLight-Controller-4-Zone-Remote-for-RGBW-led-strip-light-/351402118258
Z tego co pisze w
no więc... zamówiłem na Ali to całe wifi ( ͡° ͜ʖ ͡°) i zobaczymy, co z tego wyniknie
to działa :-)
montaż banalny, bo do zasilania ma gniazdo microUSB (w opakowaniu jest też kabelek, nawet ładny, płaski),
najpierw tworzy swoją sieć wifi, łączysz się z tą siecią, odpalasz apkę i ona jak już widzi to urządzenie, to uruchamiasz na ekranie pilota i parujesz z kontrolerem, który już jest wcześniej podłączony
mam już wszystkie sprzedawane tu elementy ;-)