Wpis z mikrobloga

@husky83: Mimo że potwierdza przyjęcie komendy to jej nie wykonuje, nie zapisuje ustawień. Na elektrodzie jest trochę info w tym temacie. Aktualnie go nie mam i nie mam jak go przetestować, ale przy normalnych ustawieniach, np. wysyłanie pozycji po TCP co np. kilka minut urządzenie nie utrzymuje sesji GPRS pomiędzy wysłanymi pakietami. Więc mimo tego, że wyśle mało danych to zamknie sesje i operator naliczy Ci 100KB. Można bardzo szybko duże
@husky83: urządzenie bardzo fajne, bawiłem się głównie dwoma trybami pracy - lokalizacji na żądanie oraz nadawania 24h, pierwszy sposob - dzwonisz na urzadzenie, dostajesz smsa zwrotnego z linkiem do mapy google, urzadzenie w takim trybie dziala po wyslaniu jednej komendy - begin123456, nic nie trzeba kombinowac. Drugi sposob jest fajnieszy (trudniejszy w ustawieniu) bo masz darmowe strony z mapami, gdzie konfigurujesz sobie urzadzenie i mozesz online sprawdzac gdzie jest.
@Whipie: mam właśnie ten problem, że mam jakąś podróbkę TK102 i mimo ustawienia GPRS - nie działa. Dodanie 3 adminów i próba obsługi przez sms skutkuje tym, że ktokolwiek zadzwoni jedynie ja dostaję powiadomienie sms o lokalizacji, a nie 2 pozostałe numery.

Czy ktoś korzysta z podrabianego TK102 i udało mu się uruchomić GPRS?
Z jakiej strony korzystacie?
GPS-TRACE? https://svcs.gps-trace.com/
Jak uzyskać konto na www.gps228.com ?