Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no ale ta firma tez gardzi czlowiekiem oczekujac ze bedzie robil wszystko, ludzie uciekaja od takich firm bo moga sobie sami w domu zrobic firme i robic wszystko, nie wiem czy dzisiaj nie powstaly kolejne frameworki JS a ludzie chca miec tez po pracy wolne jak w innych zawodach

@bazingaxl: to bardziej dotyczylo kultury niz konkretnej pracy - mozna powiedziec, ze "nie znam sie za bardzo na tym" albo "ze raczej
  • Odpowiedz
  • 3
@bazingaxl: to raczej kwestia jakim sie jest człowiekiem. Czy uważasz, ze sprzątaczka jest gorsza, bo sprząta i mniej zarabia? Ja nie, i i ile uczciwie pracuje to nie krze powodu by ja traktować gorzej - a miałem okazje dotykać takich, co to gardzili wszystkimi wokoło, bo oni, zwykle miernie, ale programują.
Tak samo nie uważam zeby komuś spadła z głowy korona jak za swoją stawkę programisty raz na ruski rok
  • Odpowiedz
A szczegolnie smiesznie jest, jak ktos ma w CV codeacademy (nic zlego samo w sobie, nawet wskazane), a zgrywa seniora i oczekuje osobistej asystentki.

@M4ks: Naprawdę wpisanie codecademy może być traktowane jako plus? Z tego co widzę, to raczej tam jest prowadzenie za rękę
  • Odpowiedz
  • 0
@Midnightwish: jak nie masz nic innego i szukasz staży czy pierwszej pracy to pewnie, ze wszelkie takie certyfikaty z udemy czy innych są na plus. Niewielki, ale na pewno na plus.
Jak jednak aplikujesz na seniora to wypadałoby by jednak mieć coś więcej...
  • Odpowiedz
@M4ks: temu programiscie co nie nie chciał nic robić w JS albo htmlu to się nie dziwie, facet miał w 100% rację. Równie dobrze można by jeszcze mu powiedzieć żeby posprzątał piętro czasem no bo mała firma i na sprzątaczkę nie styka.
  • Odpowiedz
@faun69: Do webdeva nie zatrudniasz specjalisty od czego innego tylko raczej studenciaka albo kogoś kto nic innego nie potrafi. No albo hindusa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja bym nie przyjął takiej pracy gdzie ktoś jeszcze chciałby mi dorzucić webdeva do moich obowiązków.
  • Odpowiedz