Aktywne Wpisy

Phallusimpudicus +18
Panie i panowie, dożyliśmy czasów kiedy jedno AI shitpostuje na drugie AI
#technologia #heheszki #ai
#technologia #heheszki #ai
źródło: image
Pobierz
Mexiii +45
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: image
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
w nazwiązaniu do poprzednich wpisów (1, 2) zaktualizowałem stronę i powstała wersja 3.0. Komentarze i uwagi mile widziane.
Przeglad Portali
Co nowego:
- wprowadzenie stemmingu, czyli lematyzacji (wyciąganie podstawowej wersji słów, np. uchodźców -> uchodźca),
- zmiana paczki do tworzenia chmury, teraz chmura to zbiór elementów w formacie SVG, przyjemniejsza paczka, szybciej się ładuje, można korzystać z ctrl+f itp.,
- kosmetyczne zmiany we froncie,
- 2 nowe kanały RSS (w sumie jest ich 10).
#python #webdev #programowanie
źródło: comment_FXsPgOUQ19DgzWApMY7l1g79HoB8SMG9.jpg
Pobierzźródło: comment_Enz5ekO0u6VsJGdn64mDRnRcPlEGrVCA.jpg
Pobierznie znalazłem gotowej biblioteki do tego w Pythonie (dla ang jest), więc prawie się poddałem, ale w końcu zaimpelementowałem swój stemming
sens korzystania jest taki (i sam tak z tego korzystam), że wchodzisz sobie i rzucasz okiem co nowego w wiadomościach, ew. jak coś interesującego zobaczysz to klikasz w link i czytasz,
no, ale przede wszystkim fajnie widać ważne problemy/ wydarzenia z przeszłości, polecam Archiwum, z którego od razu możemy przechodzić do starszych artykułów
wg tego źródła to jest podobne, ale natrafiłem teraz na ten wątek i rzeczywiście, masz rację, to co ja robię to lematyzacja (wg słownika), a nie stemming, czyli sprytne obcinanie końcówek