Aktywne Wpisy
Czoso +363
Tomczyk przekonując do BK0%, mówi, że kredyty na zero procent są fajne, bo jak on idzie do MediaMarktu kupić odkurzacz, czajnik i toster to szuka rat 0%.
Człowiek myślałby, że to pasta, ale on to naprawdę powiedział XD
#nieruchomosci
https://x.com/i/status/1831969494673027404
Człowiek myślałby, że to pasta, ale on to naprawdę powiedział XD
#nieruchomosci
https://x.com/i/status/1831969494673027404
NdFeB +25
Najnudniejsza, najgorsza, z brzydką upośledzoną bohaterką, która pasuje do świata Star Wars jak Waldek Kiepski do Elden Ringa, gra z serii. 90% gry polega na skradaj się jak p---b i uśpij wroga uderzeniem pięści. Tak nawet space troopera w pełnej zbroi. 2 typy "łamigłówek" obrażających inteligencję graczy. A recenzje na dużych kanałach wystawiają temu paszkwilowi same laurki. Przecież to jest korupcja i kuriozum. Jakaś j----a prowokacja, bo tak źle to dawno nie
Sytuacja jest taka ,że z siostrą niedawno odziedziczyłyśmy po zmarłym tacie hmm .... no spadek.W tym spadku są między innymi 2 samochody. Siostra mieszka na stałe w Hiszpanii i nie może za bardzo przylatywać załatwiać spraw w urzędach itp. Chciałabym przerejestrować na siebie samochody ale w urzędzie babka powiedziała ,że musi być też siostra i ,że jak chcę sama na siebie zarejestrować te samochody to ona musi zrzec tych samochodów i przekazać mi darowiznę. No i teraz takie pytanie (bo ciężko mi znaleźć na necie konkretne odpowiedzi): jak to zrobić? Czy to musi być zrobione notarialnie? Czy wystarczy ,że napisze dokument i się podpisze i wyśle mi to pocztą? Nie wiemy jak się za to zabrać :(
#prawospadkowe #prawo #dziedziczenie #spadek
Nie trzeba notarialnie, jeśli pojazdy zostały wydane, tj. znajdują się w Twoim władaniu. Wystarczy zwykła forma pisemna umowy darowizny. Wysłanie pocztą będzie OK. Teoretycznie mogłabyś nawet dokonać darowizny w ramach tzw. czynności samej ze sobą (108 KC), ale i to wymaga udzielenia uprzedniego pełnomocnictwa przez siostrę, więc nie ma sensu kombinować - wyślij siostrze 2 podpisane przez Ciebie egzemplarze umowy darowizny, a ona niech Ci jeden odeśle, tyle.
#januszeprawa
Komentarz usunięty przez moderatora