Wpis z mikrobloga

Jak to w życiu bywa, nie jest tak prosto i zwykle jest odwrotnie, niż Ty napisałeś.

@976497: Oczywiście aby stwierdzić jak jest "zwykle", spędziłeś kilka lat życia na objechaniu całej Polski i wypytaniu tysięcy Polaków, z czego potem wyciągnąłeś statystyki i wiesz, że bieda z powodu bycia życiową niedorajdą i z własnej winy występuje rzadziej niż bieda z powodu jakiegoś nieszczęśliwego wypadku?
  • Odpowiedz
@BardzoNormalny:

Szkoda jedynie dzieci, ale one na 95% za parę lat zmienią się w Matiego i Sebę, którzy będą kroić telefony i powielać błędy ojca przy jego aprobacie.

No tak, oczywiście, panie jasnowidzu. Typowy wykopek zawsze ma ludzi ubogich wyłącznie za osiedlową patologię, bandytów i złodziei, wśród który musi wychować się kolejne pokolenie „Sebixów”, hehe. Prawda jest natomiast taka, że ojciec, który w dwudziestoletniej kurtce przychodzi do sklepu z dziećmi
  • Odpowiedz
Ktoś, komu wczoraj się naprawdę powodziło, dziś może wylecieć na bruk.

@JohnFairPlay: Jeżeli gość był ubrany w "20 letnią kurtkę" to znaczy, że już jakiś czas mu się nie powodzi... Poza tym podstawą jest odkładanie "na czarną godzinę". O ile to oczywiście możliwe bo przy naszych zarobkach wiele osób ma z tym ogromny problem.
  • Odpowiedz
inny p----------a 238,98 cbl na fajerwerki

@JohnFairPlay: Równie dobrze można powiedzieć, że Ci wcześniejsi p------------ą kasę na szynkę. Nie widzę różnicy w zakupie fajerwerk i sera oraz dlaczego to pierwsze nazywane jest p--------------m. Towar jak towar.
  • Odpowiedz
@odislaw: też mam już trochę lat i uśmiecham się ilekroć czytam "pełne mądrości" wywody ludzi którzy uważają się za znawców życia a swoją wypowiedzią dobitnie świadczą, że nie przekroczyli jeszcze progu dorosłości.
  • Odpowiedz
  • 5
@BardzoNormalny: jedynie częściowo sie z Tobą zgadzam, pamiętaj że świat nie składa się tylko że specjalistów wyższego szczebla, potrzebni są sprzataczki, robotnicy, murarze itp. Problem polega na tym ze u nas w Kraju zarobki są zalownie niskie. wczoraj był artykuł w gdzie było napisane, że 2/3 Polaków zarabia mniej niż średnią krajową. Uważam, że nie powinno wrzucac się do jednego wora nierobow i patologię razem z reszta klasy robotniczej.
  • Odpowiedz
@Ch-jogromPL:
dlatego nie czaje po co robic dzieciaki jak nie stac, zeby chociaz godnie, nie liczac ciagle grosz do grosza zyc ?

Szkoda ze twoi rodzice nie byli tacy madrzy
  • Odpowiedz
@-PPP-:

z czego potem wyciągnąłeś statystyki

Ja tego nie musiałem robić, bo inni to zrobili za mnie. Chodzi o to, że ważniejsza jest socjalizacja, kontakty, niż inteligencja. W piwnicy, spędzając czas na nauce, człowiek się po prostu niczego nie dorobi, a i życie (doświadczenie różnych rzeczy, nawet błędów) go ominie.
Ale niektórym to pasuje (na przykład mi).
  • Odpowiedz