Wpis z mikrobloga

Cześć Mirkówny i Mirki z #gamedev , #programowanie i #sudetprogramuje,

W święta ciężko było cokolwiek po programować, ale nie znaczy to, że postępu nie ma. Od ostatniej aktualizacji udało mi się dodać:
- możliwość rzucania granatów (PPM),
- wrogowie już nie umierają po jednym trafieniu (trzeba się bardziej namęczyć),
- dodatkowy poziom,
- ekran kończący grę.

Z dalszych ogłoszeń duszpasterskich mogę powiedzieć, że @zarsthor zaoferował się, że stworzy dźwięk ( ͡° ͜ʖ ͡°). Dodatkowo w dalszym ciągu sam (na razie tylko lokalnie) bawię się z trybem multiplayer.

Jak zawsze zagrać można TUTAJ a kod zobaczyć TUTAJ.

Wszelkie napotkane błędy proszę o zgłaszanie w komentarzach, bądź w issue trackerze na githubie.

Żebry tradycji stało się za dość zapraszam do obserwowania tagu #sudetprogramuje.

Wołam: @Vanwartith @SirSajko @ZajebistyMamSzaliczek @MrocznyBrokul @beniamin-k @tyrald @RSGApps @rzezimieszek_ @CoJaCzytam @Noct @Ciepla_Kupa

PS: Jest jakiś sposób na stworzenie czegoś na styl shout-listy, żebym nie musiał za każdym razem kopiować nicków osób, które chce zawołać?

Pozdrawiam.
Sudet - Cześć Mirkówny i Mirki z #gamedev , #programowanie i #sudetprogramuje,

W ś...

źródło: comment_wdAeFLZ8UDV9FIQ5dn3JDIVAns4hDPwL.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wextor: Właśnie się nad tym zastanawiałem i zawsze wydawało mi się to mega niewygodne. Tak na prawdę to nie jest duża zmiana, także jak chcesz to tak będzie ( ͡º ͜ʖ͡º).
  • Odpowiedz
@Sudet: może być skakanie pod "w", ale przerób system sterowania. Konkretniej teraz "d" ma wyższy priorytet od "a" i jak wciśniesz oba to nie stoisz w miejscu tylko idziesz w prawo. Przez chwilę bez wciśniętego klawisza też szedłem w prawo, ale nie umiałem na szybko jeszcze raz tego wykonać, więc jakiś mały bug. Trochę słabo że zaczynasz od nowa jak zginiesz a życie nie regeneruje się między rundami. Zrobił bym
  • Odpowiedz
@CoJaCzytam: Super, dzięki za konstruktywny komentarz ( ͡º ͜ʖ͡º).

Już się zabieram za naprawianie sterowania, szczerze mówiąc nie zauważyłem problemu z przewagą "d" nad "a", także dzięki za zwrócenie uwagi. Co do spadania to też myślę, że jest trochę zbyt wolno i cały czas próbuję to jakoś sensownie ustawić. Będę musiał nad tym mocniej przysiąść. Obiecuję poprawę.

Jeżeli chodzi o podejście do ściany, to sprawdzam aktualną klatkę, ale
  • Odpowiedz
@Sudet: co do podchodzenia do sciany to pamiętam chyba był taki skrypt że jak odległość gracza do sciany była mniejsza niż xgracz+prędkość to sprawdzalo się czy odległość do sciany jest mniejsza niż xgracza + 1px, jeśli nie to prędkość ustawiało się tak by gracz poruszał się o 1px, pozwalało to idealnie przysunąć się do ściany ;)
Mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi
  • Odpowiedz