Wpis z mikrobloga

Przymierzam się do kupna MBP. Właściwie byłem już zdecydowany na ten - http://www.x-kom.pl/p/242492-notebook-laptop-154-apple-new-macbook-pro-i7-16gb-256gb-os-x.html
Ale pomyślałem... a może by tak używkę? Moglibyście podpowiedzieć, czym się kierować przy wyborze używanego MBP? Może OSX oferuje jakieś formy diagnostyki, o które wcześniej powinienem poprosić sprzedawcę? Laptop ma iść na firmę... więc może nie warto bawić się w półśrodki i od razu kupić nowy? Pomóżcie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#macbook #macbookpro #apple #osx #laptopy
  • 20
@Poncz: dobry wybór cumplu. Pewnie za wiele nie pomogę, ale gdybym sam musiał zmieniać laptopa to też poszedłbym w 15" z retiną i 16gb ramu. Optibay już się chyba do nowych macbooków nie da włożyć, także duży ssd też na plus.

Mnie by tylko bolał układ klawiatury. Dlatego sam kupiłem swojego macbooka nowego, ale import z usa na allegro :P
@Poncz: Ja mialem ostatnio straszna walke z programami so obrobki dzwieku (wszystko orginalne) I skonczylo sie rollbackiem systemu (mialem na pen drive starsza instalke) + w najnowszym osx duzo problemow z starszymi sprzetami pod USB moga byc
@Poncz: wybór ogólnie dobry, myśle że będziesz zadowolony, jeśli wcześniej używałeś Windowsa to powinieneś się po tygodniu przyzwyczaić. Diagnostyka jest, od razu podczas uruchamiania komputera musisz trzymać wciśnięty klawisz D. Co do używanego komputera, tak jak przy każdym laptopie trzeba patrzyć ile cykli ładowania przeszła bateria, na ewentualne problemy z ekranem typu bad-pixele no i oczywiście na gwarancję, jeśli zamierzasz długo używać komputera to przydałoby się żeby komputer był na gwarancji
@BAGUVIX: tak osx nadaje sie tylko do lansu dlatego tyle osob szpanuje. Zawsze musi sie tak zakompleksiona menda ;) wes te madrosci wsadz sobie w buty bedziesz wyzszy. Skad takie kompleksy