Aktywne Wpisy

rales +330
tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm
CZERWIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,6% - 196 mandatów ( b.z)
2. Koalicja Obywatelska - 30,1% - 155 mandatów (⬆ 3,7%)
3. Konfederacja - 11,5% - 49 mandatów (⬆ 1,8%)
4. Trzecia Droga - 9,9% - 41 mandatów (⬇ 3%)
5. Lewica - 7,4% - 22 mandaty (⬇ 1,9%)
CZERWIEC 2023
1. Prawo i Sprawiedliwość - 33,6% - 196 mandatów ( b.z)
2. Koalicja Obywatelska - 30,1% - 155 mandatów (⬆ 3,7%)
3. Konfederacja - 11,5% - 49 mandatów (⬆ 1,8%)
4. Trzecia Droga - 9,9% - 41 mandatów (⬇ 3%)
5. Lewica - 7,4% - 22 mandaty (⬇ 1,9%)
kknsgvnfbjndf +20
Robił ktoś z Was mały ślub cywilny i obiad weselny tylko dla rodziców i rodzeństwa? Bez chrzestnych, ciotek i wujków, jak Wasi rodzice na to zareagowali? #slub #slubcywilny #wesele

Cześć Mircy.
mam problem z formularzem w Django. Piszę sobie appkę (typer meczów) i mam 2 modele - Match(pola: drużyny i wynik) i Bet(pola: mecz jako foreign key, typer też foreign key i typ).
Chciałbym utworzyć formularz który pokazywałby wszystkie mecze ( w formie ul) i i przy każdym meczu byłoby pole gdzie można wybrać swój typ do niego(1,2,X,1X,X2). Przy submitnięciu formularza tworzyłyby się odpowiednie instancje modelu Bet.
Jak się za to zabrać? Udało mi się zrobić formularz dodawania Betów, ale tylko taki żeby wybrać mecz z listy. Największym natomiast moim problemem jest osiągnięcie tego wyświetlenia listy meczy i pola wyboru swojego typu do niego.
Proszę o wskazówki ;)
Dzięki za odpowiedź ;)
Jak robiłem formularz który opisałem na końcu posta to użyłem ModelForm i nie definiowałem sam żadnych pól tylko dałem fields = ['match', 'bet']. Chyba, że da się też w tym przypadku jakoś dać ten parametr widget?
//EDIT
Doszedłem w dokumentacji jak dodać ten parametr widget. Tylko co to w tym przypadku da? Nie widzę, żadnego wbudowanego widgetu który coś by tutaj pomógł.
@Bionizy - wydaje mi się, że w ogóle to nie jest związane z widgetami
@gofr - nie o to mi niestety chodzi. Coś takiego żeby wybrać sobie mecz z listy i jemu dodać bet, udało mi się napisać. Bardziej chodzi mi o to żeby na stronie, w jakiś sposób, pokazały się wszystkie mecze (instancje modelu Match) i przy każdym był widget wyboru betu.
Ciągle nie doszedłem do rozwiązania
btw przekombinowałeś z modelami. Czy score
Generalnie jeśli dany użytkownik nie miał żadnego beta na dany mecz to ma się stworzyć instancja, jak miał to ma tylko zmienić wartość beta, jeśli o to Ci chodziło.
Score trzymam w matchu bo każda drużyna będzie miała co najmniej