Wpis z mikrobloga

Nie głosowałam za PiSem, ale w końcu próbuje przetrzepać ten układ, układ zamknięty, a lemingi krzyczą, że jest zagrożona demokracja. xD

Mam nadzieję, że będzie dużo komisji śledczych, dużo postępowań w prokuraturze przeciwko tym aparatczykom, którzy myśleli, że są bezkarni (np. Bury) i absolutnie dla ludzi układu nie będzie taryfy ulgowej. Czekam aż się zajmą Komorowskim (choć to może być trudne).

I zrozumcie, że po to ludzi na PiS głosowali, żeby właśnie z tymi patafianami się rozliczyła bo platforma zawsze chroniła swoich kolesi. Nie mogliśmy się doczekać na wyjaśnienie żadnej afery. Ani taśm, ani pro civili, ani tej szopki z posłem Burym. A oprócz tego decyzje podejmowane przez PO sprzyjały nie nam, a niemieckim interesom.

A lemingi jeszcze chodzą w marszach KOD'u razem z Lisem i Bonim. Świetnie autorytety, Gratuluję.

#polityka #kod #pis
  • 51
@Krolowa_MLWP: PiS wiedząc jaka jest nagonka na nich popełnia stale jeden błąd, mało wyjawia co planuje i po co jest zmiana w TK.
Nawet teraz ten wywiad Szydło mało rzeczowy stale 500 dla motłochu, ja wiem ze kupią wielu lemingów tym, ale chciałbym konkretów np. lustracja sędziów, aneks WSI [chcę go zobaczyć po to aby ocenić czy to mit pisu czy tam coś jest naprawdę], zablokowanie karuzel VAT etc.
@daj_pan_spokoj: ludzie na ulicę wyszli bo naczelni szczekacze podnieśli raban hurr durr konstytucja i demokracja. PO nie powinna na zapas wsadzać sobie ziomków do TK, ale widocznie prezesowi TK było to na rękę. Nie od teraz wiadomo, że TK konsultował się z platformą xD

I pewnie Ci szczekacze ten trybunał mają gdzieś, po prostu szykują sobie grunt jak PiS zacznie im się do dupy dobierać. xD
@Krolowa_MLWP: Wielokrotnie tłumaczyłem to z innymi osobami pod tagiem #prawo - fakt, że PO w części #!$%@?ła Trybunał, nie uprawnia PiS-u do działań tym bardziej niezgodnych z prawem. I aby zalegalizować ich bezprawie, dochodzi teraz do próby zmiany samych zasad ustalania tego co jest legalne a co nie (chodzi o manipulacje liczbą sędziów i większością niezbędną do wydania orzeczenia).

To przelało czarę goryczy. PiS miał w dupie jakiekolwiek zdanie konstytucjonalistów i
To przelało czarę goryczy

@daj_pan_spokoj: No a PO wybrała sobie ziomków na zapas i to już nie przelewa wg KOD'u czary goryczy, którą PO sobie uzbierało? Bo oczywiście czarę goryczy można przelać tylko na niekorzyść pisu. xD

Afera taśmowa, zgoda na przyjęcie ciapaków, samo istatnienie Niesiołowkiego (xD) i wiele innych spraw nie przelało przez 8 lat czary goryczy PO. Pis jeszcze 100 dni nie rządzi i już czara goryczy się przelała,
@Krolowa_MLWP: Przecież w ciągu 8 lat rządów PO-PSL było wiele antyrządowych protestów. To, że nikt nie protestował w sprawie czerwcowego #!$%@? TK przez PO wynikało tylko z tego, że zwykły Kowalski tego nie zauważył bo skutki tej nowelizacji były odłożone w czasie do października, a w październiku wszyscy zajęci byli kampanijną #!$%@?ą
@Krolowa_MLWP: Bo bronili swoich? Zrozum, że wyborcy nie dzielą się tylko na zwolenników PiS i PO. Dla niektórych działanie władzy zgodnie z prawem i zapewnienie skutecznych mechanizmów przywracania praworządności są pierwotne w stosunku do tego kto rządzi. Mogę się nie zgadzać na grabież kasy z OFE czy program 500+, ale powinienem oczekiwać że te pomysły będą wprowadzane zgodnie z prawem