Wpis z mikrobloga

@Sudokuu: No a czo? Muszę to i R i SQL teraz podszkolić, skoro studbaza się skończyła, a zanim znajdę pracę to kilka miesięcy zejdzie. Mam siedzieć na dupie i nicz nie robić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sudokuu: Ja jeszcze nie wysłałam CV, zobaczymy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No ale jak mam sobie własny projekt zrobić jak nie wiem od czego czo i jak zacząć? Hm (ʘʘ) Później po tym moge sobie takie coś spróbować zrobić.
  • Odpowiedz
  • 0
@coolcooly22: nie studiowałam informatyki, a na studiach miałam jedynie sql 5 lat temu i RStudio czasem używaliśmy na statystyce, ale i tak jeszcze wiele się muszę nauczyć i przede wszystkim przypomnieć. A python się przyda na pewno.

@Sudokuu: to ja wiem, że muszę coś wymyślić, ale czo xd muszę się pierw zainspirować.
  • Odpowiedz
@tusiatko: Wyznacz sobie realne cele. Każde duże zadanie dziel do momentu aż stanie się wykonalne. I to tyle. Nie ucz się książki, pisz. To tak jak z nauką języka, trzeba trenować a nie wkuwać.
  • Odpowiedz
@Adrian00: Też słyszałam, że to jak nauka języków obcych, ale nie potrafię sobie tego narazie wyobrazić, że mogłabym być w stanie sama coś większego zaprogramować. Chyba będę zadowolona, jak załapie jakieś podstawy.
  • Odpowiedz
@Adrian00: Dzisiaj sobie zrobię pierwsze pare lekcji, tak na dobry początek, bo narazie z tego co mi wyliczyłeś to dla mnie równa się to z napisaniem kodu do Simsów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tusiatko: W sumie to nie używałem. Ale cokolwiek wybierzesz będzie dobrze. Ważna jest systematyczność i takie tam. Jak cię jedna strona znudzi to wybierz następną i tyle.
  • Odpowiedz
@Adrian00: Ale mi powiedziałeś XD Nie no ja zabieram się za lpthw, zobaczymy czy podołam kilka dni. Ważne żebym chociaż po 2 godzinny dziennie się uczyła i to będzie coś. Jak z duolingo! Do duolingo też wracam!
  • Odpowiedz