Wpis z mikrobloga

Czy w CV musi być zdjęcie oficjalne? W sensie jak aplikuję na kucharza, to mogę wrzucić foto z czapką kucharską, albo jak aplikuję na animatora dla dzieci, to czy mogę mieć zdjęcie twarzy z balonami w tle? Czy na takie rzeczy zawsze się patrzy źle i lepiej nie kombinować, i mogę sobie tylko pomarzyć o pracy jak tak zrobię?
#praca #cv #pytaniedoeksperta
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kukan: Wg mnie to zależy od konkretnej firmy. Jeśli wysyłasz CV masowo, to nie bawiłbym się w takie coś. Jeśli interesuje cię wybrana firma, to po prostu się zorientuj, jaki tam panuje klimat.
  • Odpowiedz
Czy w CV musi być zdjęcie oficjalne?

@kukan: jako, ze mialem okazje pracowac w firmie ktora rekrutuje masowo ludzi - to ogladalem tysiace CV ktore mialy zdjecia karynek z wakacji, na plazy, z imprezy w klubie - wiec powiem - albo oficjalne, albo wcale.
  • Odpowiedz
@sequel: @Cutter: @ripp1337: kurde belans, no mam na oku konkretną firmę i interesuje mnie to, co tam robią, ale doświadczenia w tej branży nie mam, poza jakimś gówniastym projektem z 7 lat temu w gimbazie. Więc myślę, że jedynym ratunkiem będzie to foto. Ale cykam się xD
  • Odpowiedz
@M4ks: to nie ma być jakieś zdjęcie z imprezy, tylko takie, które podkreśla moje zainteresowanie tematem pracy
na przykładzie animatora dziecięcego - normalne zdjęcie twarzy, tylko tło nie jest białe, a są na nim balony (jakby się było właśnie w sali i ogarniało imprezę dla bachorów)
  • Odpowiedz
@kukan: oficjalne nie znaczy, ze ma byc jak do dowodu, także jeśli widać po nim jakieś oznaki profesjonalizmu, w sensie, ze taka stylizacja - imo spoko.
  • Odpowiedz