Wpis z mikrobloga

• 0
@drag_op: Sądzę że nikt w Oplu nie dłubał tak silnika, bo tam to tylko halucynacje z nadmiaru rdzy i śmierć. Myślę że nikt mi nie odpowie bo to jest ruletka. Wrzucę jutro tego w benzynie.
  • Odpowiedz
@akrapovic7: z jego opisu "Jednostka napędowa oryginalnie dysponowała mocą 115 KM."
doskonale wie że 125 KM jest jednostką hmm "gorszą"

nie pchaj się w fabryczne 125KM, jeżeli już to tylko 115KM - 10KM różnicy, a w portfelu duża różnica na częściach,
szukaj 115KM i lepiej wyposażonego - manualna klima to mało jak na tego saaba
  • Odpowiedz
@akrapovic7: moim zdaniem bardziej niż tym 125KM, jedź z nim do jakiegoś Sabiarza w okolicy niech zerknie
silnik niby po remoncie, ale gościowi bardzo zależny na sprzedaży zjeżdża z ceny jak tak patrze na internetach
patrzyłeś na forach - może tam coś mają?
  • Odpowiedz
@akrapovic7: 115km w tej budzie nie jedzie wcale, chyba że miałem zamuloną wersję w co wątpie. A i opinii nie ma zbyt pochlebnych, choć ponoć lepszy od 125km. Z dwojga złego wolał bym benzynowca Diesel i Opel to słabe połączenie zwłaszcza z przełomu wieków. Jako ciekawostkę dodam że swoje coupe sprzedałem za 6000zł a za kilka miesięcy był do sprzedania z popsutą pompą wtryskową za 3000, więc naprawa jej pewnie
  • Odpowiedz
@akrapovic7: diesla bym odpuścił, 115KM faktycznie lepsza jednostka, 125KM nawet nie warto patrzeć. Zgodzę się z @a_new_error: silnik ten bezpiecznie się dłubie na 150KM, większe podlanie spowoduje nie tylko większą ilość dymu z tyłuale i problemy ze sprzęgłem, dziwne też że ludzie którzy dłubali te auto na niby 170KM nie wyłączyli EGR, no ale to już indywidualna sprawa. W 170 nie wierze, stawiam że nawet 150 nie ma,
  • Odpowiedz
@akrapovic7: jak chcesz szybkiego fajnego daily car'a to kup benzynę. Trochę dziwne że ktoś robi remont silnika, a choćby nie nabija sprzęgła w końcu ma je jak na dłoni, no chyba ze dużo wcześniej remont robiony a auto przeszło już kilku fanów szybkich i wściekłych. Pamiętaj żeby zostawić sobie trochę grosza na pakiet startowy, miska w dół i oglądanie panewek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@akrapovic7: nie mówie że jest to niemożliwe, ale ciężko Ci bedzie kupić za 6/7tyś saaba który nie przysporzy Ci większych wydatków niż na paliwo, po prostu jak ktoś wie co ma, usunął podstawowe bolączki modelu (czytaj, panewki, kaseta, pierdoły) nie odda Ci tego auta za takie grosze (,) ale warto szukać, a jak masz średnie pojęcie o mechanice i miejsce, sam możesz z wielkim powodzeniem działać
  • Odpowiedz