Wpis z mikrobloga

Kolejne dzieło z wczoraj ale musiało ostygnac...PASZTET z soczewicy.

Znowu myślcie co chcecie ale dla mnie to jest PRZEPYSZNE. Jedyny minus jaki widzę to to, że za tłusty wyszedł, następnym razem dam mniej oleju.

Ps. W przepisie on jest ze śliwka, ja robiłam bez i itak jest przekozacki :-P
ps2. przepis- http://www.jadlonomia.com/przepisy/pasztet-soczewicowy-ze-sliwka/

#yankugotuje #gotujzwykopem #foodporn #pasztet #wegetarianizm

Yankumiii - Kolejne dzieło z wczoraj ale musiało ostygnac...PASZTET z soczewicy. 

Zn...

źródło: comment_qhJ1wJnG46r5L4ePHtfVRt7FQLFmh4Xx.jpg

Pobierz
  • 12
@sebawo: "Pasztet – potrawa przyrządzana z jednolitej masy przygotowanej z surowego, gotowanego lub pieczonego mięsa, podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, soi lub sera." A teraz żegnam.
nazywanie takich wyrobów pasztetem powinno być prawnie zakazane. Tak samo jak nazywanie sojowych placków 'kotletami' ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@sebawo: nie znasz nie oceniaj ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Yankumiii: 100ml oleju (ʘʘ). Mój różowy też ostatnio coś takiego robił, ale tam nie było chyba dodawanego oleju więc był w wersji bardziej fit. Nawet smaczne, jak się na tym porządną szynkę położy.