Aktywne Wpisy

luciditygone +71
Przypomniało mi się, jakie upokorzenie czułam szukając pracy w peaku pandemii świeżo po licencjacie. Rozsyłałam setki CV dziennie i g---o. Z desperacji wysłałam na przeczekanie CV do kołchozu, gdzie na akord składa się kinder niespodzianki XD A rekruterka zadawała mi tam wiele bezsensownych pytań typu jakim zwierzęciem chciałabym być albo jakie są nietypowe zastosowanie widelca. Siedziałam tam i prawie się rozpłakałam na miejscu, w życiu nie czułam takiego zażenowania. Równie dobrze za

Wesol96 +7

Wystarczy prezydent-marionetka, koleżanka premier i niekonstytucyjna większość w parlamencie. A co dopiero by się działo gdyby taki król miał władzę absolutną, jego słowo stawałoby się prawem i było niekwestionowalne.
Oj kukle by baardzo swędziały.
#bekazprawakow
#bekazkorwina
#korwin
#pis
#neuropa
#polityka
No na tym z grubsza opiera się monarchia absolutna. Ameryki nie odkryłeś xD
Co? :/
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@kaucz: Dlatego w drodze ewolucji demokracji wykształciły się standardy zabezpieczające ją przed zagrożeniami jakimi są ludzie rządni władzy absolutnej. Polecam poczytać "Delegalizacja partii politycznych jako instrument bezpieczeństwa wewnętrznego państwa. Analiza na przykładzie Niemiec." by zrozumieć jak miałki jest argument z hitlerem.
Należy obalić państwo. To powinno być naszym celem.
@Primusek: Kiedy mieliśmy w Polsce królów absolutnych?
@kaucz: oczywiście, pragnę jedynie wskazać na fakt ze sam ustrój monarchiczny nie jest warunkiem wystarczającym do szczęścia i dobrobytu.
Z Hitlerem jest nieco ironicznie bo podobnie jak Jarosława, wybrali go demokratycznie i kibicowali kiedy lamał prawo. Oczywiście w żadnym wypadku nie porównuję JK do Hitlera, gwoli
@Dorogon: chyba tak