Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartula123: A co ma do obronności fakt bycia w UE, czy posiadanie TK.
A dwa Szwajcarii nie atakują dlatego, że " każdy ma tu karabin, tylko dlatego że każdy tu trzyma lewą kasę.
@kaucz: Ukraińców uchodźców przyjęliśmy
  • Odpowiedz
tylko dlatego że każdy tu trzyma lewą kasę.

@reflex1: Powielasz mity. Obecnie lewą kasę trzyma się w Singapurze. Szwajcaria na uzasadnione wezwanie każdego państwa przeprowadza śledztwo i ujawnia konta obcokrajowców.
  • Odpowiedz
@Mikrobus: Więc tak samo jest w Polsce, możesz sobie nielegalnie trzymać kałacha w domu, a jak się nim obronisz to takie same skutki będzie to miało w Szwajcarii i w Polsce.
  • Odpowiedz
@soma115: Ale mają też sporo broni prywatnej, do której mają amunicję w domu. Wśród moich znajomych to jakieś 30% ma pistolet. A szef mojej kobiety trzyma nawet jeden w biurze.
Co do lewej kasy, nie chodziło mi o szarych obywateli( bo tu fakt tajemnica bankowa już nie obowiązuje), tylko o polityków i organizacje.
@elim: Realne bezrobocie to ok. 6%. Tutaj jak nie pobierasz zasiłku dla bezrobotnych, to w
  • Odpowiedz
@reflex1: Wiele razy słyszałem jak kasa kolejnego dyktatora jest zwracana do kraju pochodzenia. Żeby obalić ten mit Szwajcarzy musieliby chyba przestać całkowicie przyjmować lokat z zagranicy. Założę, że w polskich bankach jest też niemało lewej kasy.
  • Odpowiedz